Poevaras kihutas läbi Helsingi, rihtis kuut autot

Helsingi kohus vangistas kolmapäeval mehe, keda kahtlustatakse laupäeval Verkkokauppa.com Jätkäsaari poest mitme tuhande euro eest kauba varguses ja pärast seda liiklusohutuse rikkumises.

Poe juurest põgenedes rihtis mees oma autoga mitut teist autot ja oleks peaaegu jalakäijad alla ajanud.

Lisaks kahtlustatakse 1994. aastal sündinud meest joobes juhtimises. Politsei info kohaselt oli mees käinud laupäeva õhtul vargil koos ühe teise mehega. Poe müüja nägi, kuidas mehed lahkusid Verkkokauppa.comi poest sõiduautoga õhtul kella 20 ajal.

Pärast vargust algas politsei info kohaselt lühike, aga ohtlik sõit Jätkäsaarist Töölösse. Politsei sai põgeneva auto kätte Porkkalankatu ja Mechelininkatu ristmikul valgusfoori juures. Sealt jätkus tagaajamine Pohjoinen Rautatienkatule, kus põgenev auto sõitis vastassuunavööndis. Sealt jätkus sõit Runeberginkatu ja Arkadiankatu kaudu Mannerheimintiele, kus juht ületas politsei info kohaselt märkimisväärselt kiirust.

Mannerheiminkatu ja Postikatu ristmikul tegi põgenev auto tagasipöörde, rihtides kahte sõiduautot.

Autot ajas taga mitu politseiekipaaži. Politsei info kohaselt oli põgenemine väga ohtlik, kuna sõideti ühesuunalistel tänavatel vastassuunavööndis ning vahepeal lausa kõnniteel. Jalakäijad hüppasid autol tee pealt eest.

Tagaajamine lõppes Töölöntori ja Sandelsinkatu ringristmikul, kus auto sõitis vastu kaht sõiduautot ja lõpuks vastu politseiautot.

Tagaajamise käigus sai viga kokku kuus autot, kaasa arvatud taga aetav auto. Oli õnn, et keegi inimestest vigastada ei saanud. Politsei leidis autost mitme tuhande euro eest varastatud tehnikat ja poekorvid. Lisaks vangistatud juhile istusid autos üks naine ja üks mees. Kaasa sõitnud meest kahtlustatakse varguses, aga naist ei kahtlustata milleski.

Politsei info kohaselt selgus valvekaamera salvestuselt, et põgenedes lükkasid vargad pikali ühes kassajärjekorras seisnud lapse. Politsei pole saanud ühendust lapse vanematega, mistõttu palutakse neil võtta ühendust e-posti aadressil analyysi.helsinki(at)poliisi.fi.

Lisatud politsei fotod tagaajamisest:

Foto: politsei
Foto: politsei
Kommentaarid
(Külastatud 596 korda, 1 külastust täna)