Mustlane ähvardas tanklas soomlase maha lasta, tankla töötajad abi ei kutsunud

Soome mees Martin on hämmingus, kuna tanklas agressiivselt käinud mustlasemees ähvardas ta maha lasta, aga tankla juhtkond abi ei kutsunud. Tankla töötajad põhjendasid seda asjaoluga, et pärast võib mustlastega probleeme tulla.

Juhtum oli nädal tagasi reede õhtul Aura Shelli tanklas. Kui Martin tankla juurde jõudis, käis seal mingi arvete klaarimine. Valgest sõiduautost tuli välja vihast vahutav nooremapoolne mustlasmees. Mees lõi auto ukse kinni ja hakkas autot peksma. Siis tungis mees auto tagaistmele, vahendab Iltalehti.

Martin nägi, et auto tagaistmel toimus lööming. Ta läks tanklasse sisse, et öelda müüjale, et kohale kutsutaks politsei.

Soome mees aga polnud veel leti juurde jõudnud, kui autos olnud mees tuli tema järel tanklasse sisse. Tanklas oli kaks kassat, aga ainult üks töötaja. Ühe kassa juures oli saba, aga mees läks kohe teise kassa juurde ja nõudis suitsu.

Kui müüja meest kohe teenindama ei hakanud, viskas mees raha letile ja lubas kogu asutuse segi peksta, kui talle kohe suitsu ei müüda. Müüja läks teise kassa juurde, võttis letilt raha ja andis mehele tagasi vahetusraha ning paki suitsu.

Soome mees Martin vaatas mustlasele teraselt silma. Mees märkas seda ja küsis Martinilt, mida ta vahib. Soomlane vastas otsekoheselt, et teda. Mees tuli lähemale ja küsis, kas teda vahitakse sellepärast, et on mustlane. Martin ütles, et vahib kõiki, kes niimoodi karjuvad.

Pärast seda muutus mustlase käitumine agressiivseks. Ta ähvardas Martinil pea otsast rebida. Martin teda ei provotseerinud, aga palus mehel lahkuda. Selle peale ütles mees, et toob autost püssi ja laseb Martini maha.

Pärast seda lahkusid mustlased siiski tanklast.

Martinit üllatas aga kõige enam tankla töötajate käitumine. Töötajad nimelt ütlesid, et nemad „sellistega” tegemist ei tee, kui pole just midagi tõsist, sest pärast seda on probleeme ja neile makstakse kätte.

Martin aga ei jätnud asja sinnapaika, vaid tegi politseile avalduse ähvardamise kohta ning märkis ära ka autos toimunud löömingu. Politsei oli pärast seda võtnud välja valvekaamera salvestuse ja välja selgitanud kahtlusalused. Politsei asuski asja uurima.

Politsei info kohaselt on sellistel puhkudel vaja politsei tingimata kohale kutsuda. Shell tunnistab samuti, et politsei oleks tulnud kohale kutsuda ja seda ei tehtud, kuna tegemist oli valesti hinnatud olukorraga.

Ka Soome mustlaste ühenduse seisukoht on, et sellistel puhkudel tuleb alati politsei kohale kutsuda. See pole rassism, kui ähvarduse kohta politseile teada anda. Mustlaskultuur ei soosi ühenduse info kohaselt vägivalda ja ükski mustlane sellist käitumist õigeks ei pea.

Romanimies uhkasi ampua Martinin huoltoasemalla – henkilökunnan reaktio yllätti: “Emme tee heidän tekemisistään ilmoituksia, koska siitä seuraa aina ongelmia”

Huittisissa asuva Martin Ylikännö todisti erikoista tapahtumaa Auran Shellillä perjantai-iltana toissa viikolla. Kun Ylikännö pysähtyi huoltoasemalle, hänen korviinsa kantautui kummallista meteliä. Hän huomasi pienen valkoisen henkilöauton, jonka etupenkiltä nousi hyvin vihaiselta vaikuttava nuorehko romanimies. Mies paiskasi auton oven kiinni ja alkoi potkia autoa. Seuraavaksi mies syöksyi Martinin mukaan takapenkille.

Kommentaarid
(Külastatud 1,322 korda, 1 külastust täna)