Lisaks Helsingi Redile on veel suur hulk Soome kaubanduskeskusi raskustes

Veebikaubanduse võidukäigu ja tiheneva konkurentsi tõttu on Soomes lisaks Helsingi Kalasatamas avatud Redile raskustes veel suur hulk kaubanduskeskusi.

Pori kesklinnas asuv kaubanduskeskus Isokarhu on kannatanud külastajate vähesuse tõttu juba viimased 2-3 aastat. Külastajaid on ära võtnud samas lähedal avatud kaubanduskeskus Puuvilla, vahendab Iltalehti.

Nüüd plaanib Isokarhu omanik Citycon loovutada osa ruume äripindadeks, aga ülejäänutesse ehitatakse korterid või hotellitoad.

Lahti kesklinnas on raskustes kaubanduskeskus Trio. Keskuse omanik Citycon on kavandanud juba muutusi ning ülemistele korrustele tulevad ilmselt avalike teenuste pinnad. Jaekaubanduse osa aga tõmmatakse kokku.

Jyväskyläs avati koos Prismaga aasta tagasi uus kaubanduskeskus Seppä, mis on teistelt kliente ära võtnud. Raskustesse on sattunud Jyväskeskus. Citycon müüs eelmisel aastal Jyväskyläs nii Jyväskeskuse kui Forumi kaubanduskeskused. Raskustes on ka kesklinnas asuv Torikeskus.

Varem lahkusid Jyväskylä kesklinnast auto- ja ehituspoed, nüüd on järg rõivapoodide käes. Rõivakaubandus liigub üha rohkem internetti.

Raskustes on ka Valkeakoski kesklinnas asuv kaubanduskeskus Koskikara. Valkeakoskist meelitavad klinete ära Tampere kesklinnas möödunud aastal avatud kaubanduskeskus Ratina ja selle kõrval asuv Koskikeskus. Valkeakoskist käiakse palju ka Lempääla Ideaparki.

Kuopio kesklinnas on raskustes 2013. aastal avatud kaubanduskeskus Apaja, mis pole leidnud piisavalt rentnikke. Samal aastal avati ka teine kaubanduskeskus Matkus, mis samuti kliente ära võttis.

Lappeenrantas on kriisis koguni kaks kaubanduskeskust: Myllymäel asuv Family Center ja Capri.

Redi ei ole ainoa – nämä kauppakeskukset ympäri Suomen ovat ahdingossa

Tänä syksynä Helsingin Kalasatamaan avattu kauppakeskus Redi on kärsinyt pahasta asiakaskadosta ja yrittäjät pelkäävät konkursseja. Osa yrittäjistä on jo lopettanut, vaikka kauppakeskus on ollut toiminnassa vasta muutaman kuukauden. Redi ei ole suinkaan Suomen ainoa kauppakeskus, joka kamppailee asiakasvajeen kanssa. Verkkokaupan yleistyminen on syönyt merkittävästi etenkin pukeutumistuotteiden myyntiä, selviää Kauppakeskusyhdistyksen barometrista (2018).

Kommentaarid
(Külastatud 881 korda, 1 külastust täna)