Keskealine mees vägistas Soomes une pealt alla 16-aastase tüdruku

Politsei kahtlustab, et 47-aastane Põhja-Karjalas Liperis elav mees vägistas une pealt alla 16-aastase tüdruku.

Asi sai alguse sellest, et noored pidasid ühes majas pidu. Noored olid minemas koju, kui ohver ja tema sõber sattusid mingi põhjusel mehe juurde. Kuriteos kahtlustatav ise peol ei osalenud, aga elab naabruses, vahendab Iltalehti.

Politsei info kohaselt toimus vägistamine siis, kui ohver magas. Tüdruk ja mees teineteist varasemast ei tundnud.

Politsei sai asjast teada kohe samal öösel. Ohver oli helistanud lähedastele, kes teavitasid politseid. Mees võeti kinni 2. oktoobril, juhtum oli 29. septembril.

Meest ootab vanglakaristus, kuna alaealise vägistamise eest on minimaalne karistus kaks aastat vangistust. Lapse seksuaalse ärakasutamise eest on minimaalne karistus üks aasta vangistust. Mees on varem karistamata ja teda praegu vahi all ei hoita. Mehele on kehtestatud maalt lahkumise keeld.

Vägistamine on tõendatud kahel juhul: kui kasutatakse vägivalda või või ähvardatakse vägivallaga või kui kasutatakse ära ohvri abitut seisundit. Antud juhul on tegemist viimase olukorraga. Kui ohver on alla 18-aastane, muudab see automaatselt kuriteo raskeks. Kui ohver on alla 16-aastane, on automaatselt tegu lapse seksuaalse ärakasutamisega.

Poliisi epäilee: Keski-ikäinen mies raiskasi teinitytön törkeästi Pohjois-Karjalassa – otti uhrin luokseen nukkumaan kotibileistä

Tutkinnanjohtajan tiedon mukaan epäillyllä miehellä ei ole aiempaa rikoshistoriaa. Epäilty odottaa syytteennostoa vapaana, mutta hänet on määrätty matkustuskieltoon.

Kommentaarid
(Külastatud 966 korda, 1 külastust täna)