Kas soomlased rehitsevad tõesti oma metsaaluseid?

Pärast seda, kui USA president Donald Trump tõi Kalifornia tuleõnnetuse puhul eeskujuks soomlasi, kes hoiduvad tulekahjudest metsaaluste rehitsemisega, on Soomes see metsade rehitsemise teema päevakorda tõusnud.

Soomlased isegi viskavad juba nalja selle üle, kuidas Soome president tegeleb uue põlvkonna metsarehitsejate ja koristajate põlvkonna ettevalmistamisega, et hoida ära metsatulekahjusid.

Mis värk selle rehitsemisega siis on? President Niinistö ise tunnistas, et tal oli Trumpiga metsadest ja metsatulekahjudest juttu ja ta oli öelnud, et Soomes valvatakse hoolsalt metsi, mistõttu suuri tulekahjusid pole olnud. Ühtlasi oli president öelnud, et Soomes tegeletakse aktiivselt metsahooldusega.

Kuivõrd president Trump nägi Kalifornias, et tuletõrjujad puude alt lehti ja muud prahti riisuvad, siis arvas ta, et metsahooldus selline ongi. Nõnda tuletas ta ilmselt, et Soomes tegeletakse metsaaluste riisumisega.

Tegelikkuses Soomes keegi metsaaluseid ei rehitse. Sellega tegeletakse ainult aedades ja parkides. Ilmselt ajas president Trump segamini rehitsemise ja harvendamise. Soomes tõesti harvendatakse metsi aktiivselt, et ära hoida tuleohtu ja tagada metsa parem tervis. Harvendamise käigus eemaldatakse kolmandik kuni pool puudest.

Antti Holma on Twitter

The President of Finland ready to take another generation of Finns to rake and clean the forest floors to prevent forest fires.

Kommentaarid
(Külastatud 210 korda, 1 külastust täna)