Karm süüdistus Soomes: kavaler tappis lapseootel pruudi

Juulikuus Savonlinnas tapetud soomlanna Anni Törn oli lapseootel, kui tema töökaaslane ta süüdistuse järgi tappis ja tema surnukeha auto pagasiruumis ringi vedas.

Lõuna-Savo kohtus toimuval protsessil on süüalune naise 32-aastane kavaler ja töökaaslane, kes on eeluurimises tunnistanud vägivalla kasutamist, aga lükanud ümber tapmise. Kohtus täna ette loetud süüdistuse järgi aga tappis mees naise vannitoas eriti jõhkral moel. Süüdistuse järgi suri naine peksmise tagajärjel saadud ajuvigastuse tagajärjel. Naisel olid vigastuses peas ja ülakehas, vahendab Ilta-Sanomat.

Prokuröri Pia Mäenpää väitel oli vägivald jõhker, kuna ohver oli kaitsetus olukorras. Sellele viitavad ohvri vähesed kaitsele viitavad vigastused.

Lisaks vägivallale rikkus mees hauarahu, kui vedas ohvri surnukeha ringi auto pagasiruumis. Lõpuks sõidutas ta surnukeha mitmesaja kilomeetri kaugusele Põhja-Karjalasse, keeras kile sisse ja mattis maha. Tee peal käis mees Joensuus.

Kaitsja väitel kasutas mees küll vägivalda, aga tal polnud kavatsust ohvrit tappa. Mees kahetseb oma tegu.

Süüaluse väitel sai peksmine alguse tülist, mille alustas Törn. Süüalune oli alkoholi mõju all ja ei mäleta toimunust suurt midagi.

Törn oli toimunud sündmuste ajal lapseootel. Paar oli tutvunud aprillikuus ja varsti pärast seda hakati käima. Nad planeerisid ühist tulevikku ja pere loomist – nad ootasid ühist last.

Saatuslikul laupäeval 21. juulil olid nad koos Savonlinnas Kellaripelto linnaosas peol, kus neil tekkis tüli seoses endiste elukaaslastega. Edasi tülitseti süüaluse korteris, kus Törn oli ähvardanud suhte lõpetada. Ühel hetkel aga kaotas süüalune oma tegude üle kontrolli.

29-aastase Anni Törni surm sai suvel palju tähelepanu ning šokeeris Savonlinna elanikke. Juhtumit uuriti algul kui inimese kadumist. Törni vend algatas sotsiaalmeedias oma õe otsingud. Otsingutel osales ligi sada vabatahtlikku, aga naist ei leitud.

Päev pärast otsingute algust hakkas politsei asja uurima kui isikuvastast kuritegu ja pidas kinni Savonlinnas elava mehe. Mees on olnud vahi all alates juulikuu lõpust.

Ylilauta.org portaalis on toodud välja Anni kavaleri nimi Jukka Hyttinen, kes oli ametis LähiTapiola kindlustusfirmas. Samas töötas ka Anni. Mehe pilt on kadunud LähiTapiola kindlustusfirma lehelt.

Anni pidas blogi ja tegeles fitnessiga.

Raskaana ollut Anni Törni kuoli kylpyhuoneeseen – miesystävälle syyte taposta

Toissijaisena syytteenä kihlakunnansyyttäjä Pia Mäenpää vaatii hänelle rangaistusta törkeästä pahoinpitelystä ja kuolemantuottamuksesta. Syytteessä on Törnin 32-vuotias miesystävä ja työtoveri, joka on esitutkinnassa tunnustanut käyttäneensä väkivaltaa uhriaan kohtaan, mutta kiistänyt surmanneensa tämän tarkoituksella. Hän kiistää tapon, mutta myöntää perusmuotoiset pahoinpitelyn ja kuolemantuottamuksen. Oikeudessa perjantaina luetun syytteen mukaan mies surmasi Törnin asuntonsa kylpyhuoneessa erityisen voimakasta ja raakaa väkivaltaa käyttäen.

Kommentaarid
(Külastatud 703 korda, 1 külastust täna)