Helsingis kiilus inimene liftis kinni ja hukkus

Helsingis oli täna, teisipäeva hommikul õnnetu juhtum, kus inimene kiilus liftis kinni ja hukkus.

Õnnetus juhtus Helsingis Alppila linnaosas Aleksis Kivi põhikooli algklasside hoones, kus töömees läks koos 240-liitrise prügikonteineriga lifti, aga kiilus sinna kinni. Kuivõrd keegi midagi ei märganud, siis mees suri. Mees oli liftis olnud kinni mitu tundi.

Päästekeskus sai väljakutse kella 10.20 ajal. Mehel oli telefon küll kaasas ja see helises liftis, aga keegi seda vastu ei võtnud. Lift oli vana tüüpi, mis sõidab ka siis, kui sisemised uksed jäävad kinni panemata. Seetõttu tuleb seista seinast eemal, muidu võib kinni kiiluda, vahendab Iltalehti.

Päästekeskuse info kohaselt oli mees liftiga sõitnud ülevalt alla. Prügikonteiner oli ilmselt millegi taha kinni haakinud ja tõstnud mehe üles, peaga vastu lifti lage. Mees oli seal nii kinni kiilunud, et jalad maha ei ulatunud.

Tegemist oli eriti õnnetu õnnetusega. Nimelt kui keegi oleks seda märganud, siis oleks mees tõenäoliselt ellu jäänud. Nüüd aga keegi midagi ei märganud.

Õnnetusest saadi teada nii, et ülemus oli kutsunud töötajaid sööma ja küsinud, kas kõik on kohal. Selgus, et ühte meest ei olnud. Tööandja helistas talle, aga keegi ei vastanud.

Sarnased juhtumid on Soomes väga harvad. Viimane säärane juhtum oli olnud paarkümmend aastat tagasi.

Vana tüüpi liftidega tuleb olla äärmiselt ettevaatlik. Eriti ohtlikud on vanad liftid siis, kui mingi ese end lifti liikumise ajal kuhugi kinni haagib. Seetõttu on neis liftides keelatud vedada esemeid nii, et need puutuvad vastu lifti uksepoolset külge. See on ka põhjus, miks uuematele liftidele on paigaldatud siseuksed.

Helsingin hissiturman uhri roikkui kuolleena jopa tunteja – kännykkä soi hississä, kukaan ei vastannut

Alppilassa tapahtunut hissionnettomuus johti nuorehkon miehen kuolemaan tiistaina aamupäivällä. Paloesimies pitää tapausta äärimmäisen harvinaisena. Helsingin hissiturman uhri virui kuolleena jopa joitakin tunteja. Pelastuslaitoksen mukaan mies olisi voinut selviytyä hengissä, mutta muut ihmiset eivät havainneet turmaa. Hississä ei ikinä tule asettaa kantamuksiaan oven puolelle. Töissä ollut mies sai tiistaina surmansa Helsingin Alppilassa, kun jäi hississä roska-astian kiilaamaksi.

Kommentaarid
(Külastatud 1,994 korda, 1 külastust täna)