Helsingi-Tallinna tunnel ja Rail Baltica on arutusel Eesti-Soome ministrite kohtumisel

Transpordi- ja kommunikatsiooniminister Anne Berner ning Eesti majandus- ja taristuminister Kadri Simson kohtuvad homme, 30. novembril Helsingis. Kohtumisel osalevad ka Helsingi linnapea Jan Vapaavuori ning Tallinna abilinnapea Andrei Novikov.

Ministrite kohtumise peateema on Rail Baltica raudtee ning Helsingi ja Tallinna vahelise tunneli ehitus. Need projektid tagavad koos kiire ühenduse Kesk-Euroopaga. Projektid olid arutusel Eesti ja Soome valitsuste ühisistungil 7. mail, mil lepiti kokku jätkuvates kohtumistes projektide arendamiseks.

Helsingi ja Tallinna vahelise tunneli tasuvus on välja selgitatud. Helsingi ja Tallinn moodustavad koos 1,5 miljoni elanikuga majanduspiirkonna, mille jätkuvaks arenguks on vaja kiiremat ja sujuvamat linnadevahelist liikumisvõimalust.

Rail Baltica on ligi 1000 kilomeetri pikkune raudteetrass Tallinnast Baltimaade kaudu Poola pealinna Varssavini välja. Projekti koordineerib Eesti, Läti ja leedu ühisfirma RB Rail AS. Soomel on võimalus tulla sellesse projekti osanikuks.

Kommentaarid
(Külastatud 1,345 korda, 1 külastust täna)