Google’i andmeside kaaperdati 1,5 tunniks, asjasse segatud Venemaa, Hiina ja Nigeeria

Eile, esmaspäeva õhtul kaaperdati 1,5 tunniks Google’i rahvusvaheline andmeside. Sel ajal oli kogu liiklus suunatud läbi Venemaa, Hiina ja Nigeeria serverite.

Küberjulgeoleku ekspertide arvates oli tegemist omalaadse „sõjamängu eksperimendiga”, milles osalesid kolm nimetatud riiki.

Andmeside kaaperdamine puudutas kõiki Google’i teenuseid, kaasa arvatud kuulus Google’i otsing, pilveteenused ja ettevõtetele suunatud teenused ehk G suite, vahendab Daily Mail.

Google on püüdnud juhtunut summutada, mis aga on ekspertide arvates seni kõige tõsisem Google’i vastu suunatud rünnak. Ettevõte pole veel teatanud, kui paljude kasutajate andmed olid ohus, aga arvatavalt ulatub number miljonitesse.

Andmeside ümbersuunamise abil on võimalik infot kontrollida ja andmetele juurde pääseda. Tegemist võib aga olla ka uue nähtusega Ida ja Lääne vahelises kübersõjas.

Asjasse olid segatud Venemaa ja Hiina telekomiettevõtted, samuti üks Nigeeria internetiteenuse pakkuja. Andmeside ülevõtmine võis olla organiseeritud valitsuste tasemel, sest Hiinas oli asjasse segatud riiklik telekomifirma China Telecom. Ühe hiljutise uuringu järgi kontrollib ja jälgib Hiina pidevalt USA internetiliiklust.

Andmeside ümbersuunamise ajal olid mitmed Google’i teenused kasutajatele kättesaamatud.

Enamus Google’i andmesidest on krüpteeritud, mis takistab sellele juurdepääsu.

Google is hit by ‘worst ever’ internet hijack

An internet traffic diversion disrupted Google services and re-routed its data Interruptions lasted for nearly 1.5 hours until 10:30pm GMT (5:30pm EST) Russian, Chinese and Nigerian internet service providers were involved Google said it had no reason to believe the traffic hijacking was malicious Network intelligence experts disagree and believe it may have been a wargame Google has been hit by an attack that the re-routed the firm’s global internet traffic through servers located in Russia, China and Nigeria.

Kommentaarid
(Külastatud 185 korda, 1 külastust täna)