Ettevõtja Soomes: Eestis sellist raha ei teeniks

Soomes suuremate tuluteenijate sekka tõusnud Eesti ettevõtjad ei näe, et Soomes oleks eestlastel lihtne, kuid Eestis nad sellist tulu teeninud ei oleks.

Torutööde, ventilatsiooni ja automaatikaga tegeleva Soome ettevõtte Rekolan Putki tegevjuht ja kaasomanik Jaanus Leichner on Soomes mullu enim tulu teeninud eestlastest teisel kohal.

Soome maksuameti andmetel teenis Leichner möödunud aastal üle 279 000 euro palgatulu. Leichner ütles, et tegelikult on tema aastapalk isegi 414 000 eurot, mis teeks igakuiselt 34 500 eurot brutopalka, edastab Äripäev.

Leichner tõdes, et Soomes äri ajamist ta Eestiga võrrelda ei oska, sest siit lahkus ta juba aastal 1999. Enne seda oli tal Eestis metsafirma. Neli kuud tagasi lõi ta aga Eestis taas ettevõtte, Rekola Invest. „Sellepärast, et Soome maksuamet on kuri maksuamet,” ütles ta ja selgitas, et tegeleb Eesti kaudu ettevõtte „töö juhtimisega”.

Kommentaarid
(Külastatud 848 korda, 1 külastust täna)