Espoo hakkab lastele pakkuma tasuta 2-aastast eelkooli

Espoo linn hakkab pakkuma tasuta eelkooli kõigile 5-aastastele. See tähendab praktikas 2-aastast eelkooli.

Tegemist on eksperimendiga, millega tehakse algust 2019. aasta sügisel. See puudutab kõiki Espoo lastepäevakodusid, vahendab Helsingin Sanomat.

Eksperimendi eesmärk on suurendada eelkoolis käivate laste arvu. Nimelt on tuvastatud, et eelkoolil on oluline positiivne mõju lapse arengule. See arendab keeleoskust ja valmistab last ette koolis käimiseks. Lastel on võrdsemad võimalused.

Kaheaastane tasuta eelkool läheb Espoole maksma 6,6 miljonit eurot. See on väike summa, kui arvestada Espoo linna 4 miljardi euro suurust võlakoormat, 1,5 miljardi suurust maksutulu või 700 miljonit euro suurust osalust fondides.

Lisaraha tuleb järgmisel aastal ka laste ja noorte vaimse tervise edendamiseks, erivajaduste teenusteks ja vanurite hoolduseks.

Espoo aloittaa ilmaisen varhaiskasvatuksen viisivuotiaille – “Tarkoittaa käytännössä kaksivuotista esikoulua”

Espoon kaupunki aloittaa ilmaisen varhaiskasvatuksen kaikille viisivuotiaille. “Se tarkoittaa käytännössä kaksivuotista esikoulua”, tulkitsee kokoomuksen valtuustoryhmän puheenjohtaja Henrik Vuornos. Mainos (Teksti jatkuu alla) Kyseessä on kokeilu, joka aloitetaan syksyllä 2019. Se koskee kaikkia Espoon päiväkoteja. Hanke sai suuntaviivat torstaina samalla kun Espoon suurimmat puolueet pääsivät sopuun ensi vuoden talouskehyksestä.

Kommentaarid
(Külastatud 142 korda, 1 külastust täna)