Briti meedia: Lapimaa töötajatel on keelatud postitada sotsiaalmeediasse infot tegelikust olukorrast

Lapimaal valitse lumepuuduse tõttu täis katastroof, nii et töötajatel on keelatud postitada sotsiaalmeediasse sissekandeid tegelikust olukorrast.

„Crapland” – nõnda on pealkirjastanud artikli Lapimaast Briti väljaanne The Sun. See viitab pettusele, kus turistidele on välja reklaamitud ilus lumine maastik, aga tegelikult pole lund ollagi.

Asi on koguni nii hull, et Lapimaale tööle läinud inimestel on keelatud postitada infot tegelikust olukorrast sotsiaalmeediasse. The Sun on avaldanud pildid sellest, millisena Lapimaad on välja reklaamitud ja milline on tegelik olukord (pilte saab võrrelda liugurit edasi-tagasi liigutades):

[image-comparator left=”https://eestinen.fi/wp-content/uploads/2018/11/rova1.jpg” right=”https://eestinen.fi/wp-content/uploads/2018/11/rova2.jpg” width=”100%” classes=”hover”][/image-comparator]

Enam kui 100 000 inimest peaks Suurbritanniast Lapimaale lendama, aga lund prognoositakse alles kuu aja pärast ehk 14. detsembriks. Inglismaal on juba reise tühistatud ja lükatud neid edasi hilisemale ajale.

Jõuluvana küla Rovaniemis avati juba 17. novembril, aga lund veel ei ole.

Üks turismiallikas ütles, et tegemist on väga suure kriisiga ja sellist asja pole mitte kunagi varem olnud. Praegu pole turvaline sõita huskyde, motokelkude ja põhjapõdra saanidega. Mõned ekskursioonid on planeeritud külmunud järvedele, aga järved pole külmunud.

Lapimaa pealinnas Rovaniemis, mis on suur jõulu-aja keskus, pole üldse lund, ainult pori ja liiv. Pärast rekordiliselt kuuma suve on Soomes olnud erakordselt mahe sügis ja lumi pole veel maha sadanud.

Lund sajab sel aastal hoopis Inglismaal. Käesoleval nädalal juba tuli lund ja sellele lubatakse veel lisa.

Brits visiting Lapland with the kids will be left heartbroken as there’s NO snow

THOUSANDS of families head to the ‘home’ of Santa every year but unusually high temperatures mean that for the first time in living memory there is currently a complete lack of snow. While the UK has already seen some snow, Lapland doesn’t expect snow until December.

Kommentaarid
(Külastatud 2,104 korda, 1 külastust täna)