Briti armee uus juht: Venemaa on suurem oht kui ISIS

Venemaa on „vaieldamatult” suurem oht Suurbritannia ja tema liitlaste julgeolekule kui ekstremistlikud islami grupeeringud nagu al-Qaeda ja Islamiriik ISIS, hoiatas Briti armee uus juht, kindral Mark Carleton-Smith.

Lisaks sõjalisele ohule püüab Venemaa Läänt edestada, luues uusi võimekusi sellistes valdkondades nagu küber ja kosmos, ütles uus armeejuht ja peastaabi ülem Carleton-Smith oma esimeses intervjuus väljaandele The Telegraph.

Armeejuht on Briti kaitsejõududes tähtsuselt teine mees.

Carleton-Smith ütles, et Venemaa on näidanud välja soovi kasutada sõjalist jõudu enda huvides ja otsib võimalusi lüüa Lääneriikide nõrku kohti.

Vene-Briti suhted on käesoleval aastal kannatanud eriti närvimürgirünnaku tõttu. Suurbritannia süüdistab Venemaad endise Vene luuraja Sergei Skripali ja tema tütre mürgitamises. See juhtum on pingestanud maade suhteid ja tugevdanud USA sanktsioone Venemaa suhtes.

Carleton-Smithi sõnul on maailma riikidel vaja terrorismi asemel keskenduda Venemaa ohule. See saab toimuda sõjalise liidu NATO kaudu.

Carleton-Smith kommenteeris Vene ohtu, kui käis Eestis kohtumas Briti NATO missiooni sõjaväelastega.

Russia poses greater threat to Britain than Isil, says new Army chief

Russia is now “indisputably” a greater threat to the security of Britain and her allies than Islamist extremist groups such as al-Qaeda and Islamic State in Iraq and the Levant (Isil), the new Army chief has warned.

Kommentaarid
(Külastatud 383 korda, 1 külastust täna)