Äänekoskis on probleem: inimesed ei saa oma kinnisvarast lahti

Äänekoskis 2017. aastal valminud kaasaegne tselluloositehas või puidurafineerimistehas tõi Kesk-Soomele küll au ja kuulsust, aga inimestel on suur probleem: nad ei saa oma kinnisvarast enam lahti. Silja ja Juhani müüvad oma maja juba kolmandat aastat, aga ühtegi ostjat ei ole.

Pensionäridest abielupaar küsib 109-ruutmeetrise 20 aasta vanuse heas korras maja eest 160 000 eurot, mis pole suur summa. Tegemist pole vaid ühe majaga. Ligi 19 000 elanikuga väikelinnas on müügis mitusada maja, aga neist ühelegi pole ostjat. Äänekoski kinnisvara olukord on kõige hullem Kesk-Soomes, kuigi uue tehase rajamine pani terves piirkonnas elu käima, vahendab Ilta-Sanomat.

Äänekoskis on veel probleeme. Kuigi teenused on väga head, siis elanike arv on pööranud langusse. Möödunud aastal lahkus üle 200 inimese. Pole abi sellest, et uusi tehaseid ehitatakse, kui seal pole uusi töökohti, räägivad inimesed. Ja isegi kui tekib uusi töökohti, siis ei tule inimesed ise tehase lähedusse elama.

Pensionäripaar tahab oma majast kolida ridamajja, kus kulud oleks väiksemad, aga see unistus ei täitu, sest majast ei saa lahti. Maja osteti uuena 2001. aastal ja praegust hinda enam alla lasta ei taheta. Paljud käivad vaatamas, aga neilgi sama probleem: oma elamine veel müümata. Kinnisvaraturg on Äänekoskis vähese nõudluse tõttu kinni kiilunud.

Silja ja Juhani ovat yrittäneet saada omakotitaloaan kaupaksi jo kolmatta vuotta: “Ei ole kysyntää”

Eläkeläispariskunta myöntää, että jotakin hyvää pitäisi saada vastineeksi.

Kommentaarid
(Külastatud 1,475 korda, 1 külastust täna)