Võimalik vaid Soomes: president istus raamatumessil trepi peal

Erinevalt USA-st, Põhja-Koreast ja Eestist, kus presidentidel käivad ees ja taga turvameeste armeed ning uhked korteežid, on Soome president nagu tavaline inimene. Palju on räägitud Tarja Halonenist, kel oli komme käia presidendina ilma turvameheta Eestis Rakvere turu peal sisseoste tegemas. Nüüd istus president Sauli Niinistö Turu raamatumessil rahva seas trepi peal.

Sotsiaalmeedias avaldatud pildil on näha, kuidas presidendile pole istekohta jagunud ja ta istub Turu messikeskuse trepil teiste inimeste seas. Samal ajal osales saalis võrdõiguslikkuse teemalisel arutelul tema abikaasa Jenni Haukio.

Pildi all kommentaarides on öeldud, et selline asi pole võimalik mitte kusagil mujal maailmas. Soomlased võivad oma presidendi üle uhkust tunda.

Ühtlasi avaldati heameelt selle üle, et Soome on maa, kus president saab olla koos oma rahvaga, olla üks rahva hulgast.

Kommentaarid
(Külastatud 265 korda, 1 külastust täna)