Vene juurtega värske Soome miss langes oma päritolu tõttu rünnaku ohvriks

Venemaa päritolu värske Miss Soome Alina Voronkova langes pärast missitiitli võitu sotsiaalmeedias rünnaku ohvriks.

Alina pere kolis Venemaalt Soome 1990. aastal. Tema isa Dmitri on venelane ja ema Svetlana ingerlane, aga kodune keel on peres vene keel. Sotsiaalmeedias avaldatakse pahameelt, kuidas saab Soome miss olla venelane, vahendab Ilta-Sanomat.

Alina ise ütleb, et on sündinud ja kasvanud Soomes, käinud Soomes koolis ja on Soome kodanik. Ta ei pea midagi täiendavalt kellelegi tõestama.

Peres on peale tema ja vanemate veel kolm aastat vanem õde. Pere kolis Soome ligi 30 aastat tagasi, kui ema ootas esimest last.

Ema Svetlana on rääkinud, et nad hakkasid Soome kolimise peale mõtlema kohe, kui kuulsid, et Soome toonane president Mauno Koivisto andis ingerlastele loa kodumaale kolida. Svetlana abiellus 1990. aasta novembrikuus ja hakkas kolimise pabereid ajama.

Svetlana räägib, et NLiidust oli toona raske välja pääseda ja neil oli vaid kavatsus Soome vaatama tulla. Mees aga leidis kohe tööd ja naine oli rase, nii otsustati jääda.

Svetlana töötas algul koristajana ja mees vineeritehases töölisena. Esimene laps, Alina vanem õde Karina sündis juba Soomes.

Ühe asja tahab aga Svetlana selgeks teha: paljud räägivad, et Alinal on topeltkodakondsus. Tegelikult ei ole. Neil on dokument, mille president Martti Ahtisaari on allkirjastanud 1998. aastal. Sealt võib välja lugeda, et pere liikmed said Soome kodakondsuse. Tookord nõuti Venemaal, et loobutaks Vene kodakondusest ja pere tegi seda. Svetlana tunnistab, et on soomlane. Tema neiupõlvenimi on Kinnar, ema perenimi oli Neuvonen.

 

View this post on Instagram

 

Mummo naureskeli kun olin menossa rantaa kohti kottikärryjen ja hanskojen kanssa pihahommiin: ”Meneekö se meidän missi osoittelemaan sormella muille työtahtia?!” Ylpeänä tokaisin ”Tämä missi ei pelkää liata käsiään mudassa!” ja vetäsin hanskat käteen. Mun mielestä pihahommat on parhaita, etenkin näillä keleillä kun treeni ei tunnu edes treeniltä💪🏽☀️✨! #roadtomisssuomi #misssuomi #kauniistiitsevarma #landelife #summer #viafreefi

A post shared by ALINA VORONKOVA (@alinavoronkova_) on

Kommentaarid
(Külastatud 2,078 korda, 1 külastust täna)