SUUR IME: Soomes mõõdeti täna lausa 21 kraadi sooja

Põhja-Soomes Kruunupyys mõõdeti täna, 2018. aasta 14. oktoobril lausa 21 kraadi sooja. See on kõigi aegade oktoobrikuu rekord. Varasem rekord oli 19,4 kraadi, mis mõõdeti 1985. aasta 2. oktoobril Helsingis.

Kruunupyys hakkas temperatuur tõusma kella 13 ajal ja 21 soojakraadi mõõdeti täna kella 15.30 ajal. Pärast seda enam temperatuur ei tõusnud, vahendab Ilta-Sanomat.

Kruunupyy, rootsi keeles Kronoby asub Pohjanmaa maakonnas.

Eile laupäeval mõõdeti kõrgeim temperatuur Raumas ja see oli 16,8 kraadi.

Kruunupyys löödi täna öösel ka öine rekord ja see oli 14,4 kraadi (varasem rekord 14 kraadi).

Üle 20 kraadi mõõdeti täna sooja mitmel pool Soomes: Ruukki 20,7, Seinäjoki 20,6, Ylivieska 20,6, Pyhäjoen Ojankylä 20,5. Üle 20 said kirja veel Viitasaari, Kuopion Savilahti, Juupajoki ja Jyväskylä lennuväli.

SE on siinä: Lokakuun uusi lämpöennätys on 21,0 astetta! Näillä alueilla päästiin yli 20 asteen

Ilmatieteen laitoksen mittarit ovat alkaneet hitaasti rauhoittua ja jäähtyä. Takana on on historiallinen päivä. Suomen uusi lokakuun lämpöennätys on nyt 21.0 astetta, ja tulos syntyi Kruunupyyssä eli Pietarsaaren-Kokkolan seudun lentokentällä. Kello oli tuolloin noin 15.30. - Nyt viimeisen 20 minuutin aikana lämmöt eivät ole enää nousseet, kertoi Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Juho Tuomala pian kello 16 jälkeen.

Kommentaarid
(Külastatud 115 korda, 1 külastust täna)