Suur häire Helsingis – Meilahti haigla juurest levis uimastavat ainet

Täna, teisipäeva hommikul oli Helsingis suur häire, kuna Meilahti haigla juures levis uimastavat ainet ksüleeni.

Kokku oli õhku haihtunud aine kogus 30 liitrit ja see levis Helsingi ülikooli arstiteaduskonna ruumidest, vahendab Helsingin Sanomat.

Keegi ainest teadaolevalt mingeid tervisekahjustusi ei saanud. Õnneks suudeti lekkiv anum piisavalt kiiresti avastada ja aine mujale ümber tõsta, et ksüleeniaurud ei levinud väga laiale territooriumile. Tegemist oli suletud ruumiga, kus on ventilatsioon.

Algul anti välja suur häire, aga hiljem selgus, et asi polnudki väga hull. Kokku sõitis kohale 12 päästeüksust. Väljakutse tuli kella 10.30 ajal.

Ksüleeni kasutatakse muu hulgas lahustina. See on terviseameti andmetel uimastav aine. Pikaaegne ksüleeni sissehingamine võib põhjustada ajukahjustuse, millega kaasnevad väsimus, peavalu, mälu- ja keskendumisvõime nõrgenemine, unehäired ja ärrituvus. Korduv kokkupuude nahaga põhjustab lööbe.

Huumaavaa ainetta levisi Meilahden sairaala-alueella Helsingissä – pelastuslaitokselle suurhälytys

Herkästi syttyvää ja huumaavasti vaikuttavaa kemikaalia pääsi vuotamaan säilytysastiastaan Meilahden sairaala-alueella Helsingissä tiistaina aamupäivällä. Kukaan ei pelastuslaitoksen mukaan saanut fyysisiä vammoja vuodon vuoksi. Mainos (Teksti jatkuu alla) Päivystävä palomestari Samuli Saarioinen kertoo, että vuotanut aine oli ksyleeniä. Sitä karkasi rikkoutuneesta astiasta noin 30 litraa, ja palomiehet saivat kerättyä aineen talteen.

Kommentaarid
(Külastatud 764 korda, 1 külastust täna)