Soomlastel on tulemas rekordsuured maksutagastused – miljon soomlast saab jõuludeks üle 1000 euro

Möödunud aastal soomlaste maksud vähenesid, samal ajal tulud suurenesid. See tähendab, et soomlastele makstakse jõuludeks välja kokku 2,9 miljardit eurot maksutagastusi, mida on Maksuameti andmetel 13 protsenti enam kui aasta tagasi.

Ligi miljon soomlast saab tagasi üle 1000 euro. Kõik kokku saavad raha tagasi 3,6 miljonit soomlast. Maksutagastused laekuvad kontodele 11. detsembril, vahendab Helsingin Sanomat.

Juurdemakseid tuleb teha ligi 600 000 inimesel, kokku 1,1 miljardit eurot.

Tulumaksu laekus riigile möödunud aasta eest vähem, kuigi tulud kasvasid inimestel 2,6 protsenti 140 miljardi euroni. Tuludest oli 129 miljardit maksustatavat palgatulu ja 10,5 miljardit maksustatavat dividenditulu.

Maksutulude vähenemine tuleb Maksuameti info kohaselt maksukoormuse alanemisest, mis oli osa riiklikust konkurentsivõime parandamise kokkuleppest.

Lisaks leevendasid maksukoormust ettevõtja maksusoodustuse rakendamine ja kodumajapidamiste maksusoodustuste suurendamine. Kodulaenude intressi maksusoodustuse piiramine 45 protsendini veidi kerkitas maksukoormust.

Soome majandusliku olukorra paranemine väljendus palgasaajate hulga 1,4 protsendilises kasvus ja töötutoetuse saajate arvu 6 protsendilises vähenemises. Pensionimaksed kasvasid 3 protsenti ehk kiiremini kui pensionisaajate arv. See tähendab seda, et pensionile jääjatel on suuremad pensionid kui pensionil olijatel.

Soomlased said maksustatavat dividenditulu 10,5 miljardit eurot ja maksuvaba dividenditulu 2,2 miljardit eurot. Dividenditulu kasvas seoses ettevõtete majandusliku olukorra paranemisega. Dividenditulu saajad elavad põhiliselt Helsingis ja selle ümbruses ning on valdavalt vanuses 60-64 eluaastat.

Suomalaisille on tulossa ennätyssuuret veronpalautukset – melkein miljoona suomalaista saa joululahjarahaa yli 1 000 euroa

Suomalaiset saavat joulukuussa ennätyssuuret veronpalautukset. Palautuksia maksetaan viime vuoden verotuksesta 2,9 miljardia euroa, mikä on melkein 13 prosenttia enemmän kuin vuotta aikaisemmin, kertovat Verohallinnon tilastot. Lähes miljoonaa suomalaista saa palautusta enemmän kuin tuhat euroa. Kaiken kaikkiaan maksamiaan veroja saa takaisin 3,6 miljoonaa asiakasta. Veronpalautukset maksetaan tileille 11. joulukuuta.

Kommentaarid
(Külastatud 706 korda, 1 külastust täna)