Soomes tuleb suur sõjaline õppus Northern Coasts 18

Soome merevägi juhib 25. oktoobrist kuni 8. novembrini suurt rahvusvahelist sõjalist õppust Northern Coasts 18 (NOCO18), millel osaleb ligi 4000 sõjaväelast ja kümneid laevu.
Õppuse eesmärk on harjutada merel rahvusvahelist koostööd nii üksuste kui staabi tasemel kõikides merelise sõjategevuse valdkondades ning arendada rahvusvaheliste üksuste koostööd rannikuoperatsioonidel.

Soome mereväe info kohaselt on õppusel kolm faasi, millest esimeses faasis kogunevad väeosad Turu linna. Teine faas viiakse läbi saarestikus ja kolmas faas laieneb Läänemerele ja Soome lahele.

Õppusel osaleb ligi 4000 sõjaväelast, üle 40 laeva ja mitmeid õhusõidukeid. Õppusel osaleb üksusi 13 eri riigist. Lisaks Soomele võtavad õppusest osa Rootsi, Taani, Belgia, Itaalia, Holland, Kanada, Eesti, Läti, Leedu, Poola, Ühendriigid ja Saksamaa. Soomest osaleb ligi 2000 isikut.

Õppuse Northern Coasts peakorraldaja on Saksamaa ja see toimub regulaarselt Läänemerel. Soome on õppust varem juhtinud 2010. ja 2014. aastal. Õppuseid on korraldatud alates 2007. aastast ja Soome on osalenud igal aastal.

Õppusel osalevad laevad saabuvad Turu sadamasse alates 25. oktoobrist ja nad lahkuvad merele 29. oktoobril. Laevad on kai ääres Aurajoe mõlemal kaldal ja inimestel on võimalik nendega tutvuda laupäeval, 27. oktoobril ja pühapäeval, 28. oktoobril kell 12-16. Õppust saab jälgida sotsiaalmeedias märksõnade alt #NOCO18 ja #merivoimat.

Kommentaarid
(Külastatud 226 korda, 1 külastust täna)