Soomes streigivad tänasest valvetöötajad, lennu- ja raudteejaamades võib olla tõrkeid

Täna algab Soomes valvetöötajate kolmepäevane streik, mis võib kaasa tuua tõrkeid lennu- ja raudteejaamade töös.

Valvurite streik on seotud kollektiivläbirääkimistega ja pole seotud praegu kuuma valitsuse kavandatava inimeste vallandamise lihtsustamisega väiksematest ettevõtetes, vahendab Yle.

Valvurite streigist võtab osa ligi 8500 inimest, kes töötavad valvurite, turvakontrolli töötajate, uksehoidjate ja inkassaatoritena.

Soome raudteefirma VRi andmetel võib streik tuua kaasa teatud raudteejaamade sulgemise. Perroonile siiski pääseb vabalt. Streigi ajal püütakse lahti hoida järgmised raudteejaamad: Helsingi, Tampere, Lahti, Jyväskylä, Turku, Rovaniemi, Kolari, Kemijärvi, Kuopio, Seinäjoki, Oulu, Tikkurila, Järvenpää, Hyvinkää ja Kouvola.

Jaamade lahtiolekuajad võivad siiski streigi ajal muutuda. Täpsemat infot leiab VRi veebist.

Kõik muud jaamahooned on streigi ajal suletud ning need avatakse uuesti siis, kui streik läbi saab. VRi andmetel puudub streigi ajal jaamades näiteks erivajadustega inimestele teenuste pakkumine. Ette ära tellitud abiteenused püütakse siiski ära korraldada.

Häireid võib olla ka Helsingi Vantaa lennujaama töös, sest osa turvakontrolli töötajaid streigivad. Finavia andmetel võib ette tulla tõrkeid T1 terminaali turvakontrollis. Reisijatel palutakse varuda kannatust järjekorras seismisel ning tulla lennujaama aegsasti.

Helsingi piirkonna ühistranspordiettevõte HSL annab teada, et streigi ajal puudub lähirongides ja bussides turvakontroll. Seda kompenseeritakse piletikontrolöride suurema panusega. Metroode ja trammide turvatöötajad streigis ei osale.

Teenindustöötajate ametiühingu PAM andmetel ei puuduta streik näiteks saatkondade valvureid ja liftide hooldajaid, kuna see võib kahjustada üldist turvalisust.

Kolmepäevane streik algab ööl vastu kolmapäeva ja lõppeb ööl vastu laupäeva.

PAMi töötajad on juba teatanud ka järgmisel nädalal toimuvast streigist.

https://yle.fi/uutiset/3-10470707

Kommentaarid
(Külastatud 245 korda, 1 külastust täna)