Soomes jäid ema ja laps kodutuks, kui kolisid välja hallitanud kodust

Soomlanna pidi koos lapsega kolima välja oma kodust, kuna seal hallitas. Uut kodu on aga raske leida, kuna naisel on varasemast maksehäireregistris märge.

Soomlanna Jenny on 34-aastane, elab Helsingis ja on väikse kooliealise lapse ema. Praegu on Jenny koos lapsega mõlemad kodutud, sest neil pole oma kodu, vahendab Iltalehti.

Jenny tunnistab, et on hallituspagulane. Tema pikaajalises üürikorteris ilmnes hallituse probleem. Uut kodu on aga märke tõttu maksehäireregistris väga raske leida.

Maksehäireregistrisse sattus naine, kui oli paarikümnene. Nüüd kahjustab see ka tema last.

Märked maksehäireregistris ongi Soomes kodutute puhul üks ühine nimetaja. Nii on see väga paljude inimeste puhul.

Jenny ja laps said tänu omavalitsuse abile ajutise elamise, aga seal saavad nad olla ainult kuu aega korraga ja kõige rohkem kolm kuud.

Ajutine korter saadi õnneks lapse kooli ligidal, kuni selle ajani olid nad tuttavate juures. Kui endises korteris poleks olnud hallitust, elaksid nad seal edasi, aga nüüd on nende olukord väga ebakindel.

Jenny tunnistab, et elab päev korraga ja ei tea, mis homne päev toob. Ebakindlus on väga suur. Naise väitel on oma kodu kõige alus, aga temal seda hetkel pole. Laps on kõigest väsinud ja nii ka ema. Laps küsib, miks neil pole oma kodu ja ema seletab, et see olukord on ajutine.

Enamik üürileandjaid kontrollib üürniku tausta, muu hulgas seda, kas on olnud märkeid maksehäireregistris. See ei pruugi tähendada, et inimene pole maksujõuline või ta ei suuda korterit korras hoida.  Jenny räägib, et on maksujõuline ja eelmise üürnikuga polnud mingeid probleeme. Siin on otsustajatele mõtteainet: kuidas on võimalik, et maksujõuline lastega pere ei saa omale kodu?

Homehelvetti ajoi Jennyn, 34, asunnottomaksi, ja vanha maksuhäiriömerkintä sulkee uuden kodin ovet – “Lapsi kyselee, miksi me emme saa omaa kotia”

Jenny ja lapsi joutuivat muuttamaan pois pitkäaikaisesta kodistaan, koska siitä löytyi hometta. Uutta kotia on vaikeaa löytää, koska Jennyllä on maksuhäiriömerkintöjä. Jenny on 34-vuotias pienen koululaisen äiti. Hän asuu Helsingissä ja opiskelee sosionomiksi. Jenny pitää rauhallisesta kotielämästä, luonnosta ja hopeakorujen tekemisestä. Mutta: Jennyllä ja hänen lapsellaan ei ole tällä hetkellä omaa kotia.

Kommentaarid
(Külastatud 627 korda, 1 külastust täna)