Soome teadlase karm väide: mees peab rohkem teenima, et naine oleks talle truu

Soome teadlane Mats Ekman on värskes teadustöös toonud välja asjaolu, et mees peab rohkem teenima, kuna tal on rohkem kaotada naise truudusetuse tõttu.

Mehed tahavad rohkem teenida eelkõige seetõttu, et tahavad vältida pettasaamist naise poolt, vahendab Taloussanomat.

Teadlane Mats Ekman lähenes kodumajapidamistele bioloogia vaatenurgast. Teisisõnu: mehed tahavad naiste üle valitseda elatustaseme kaudu. Kui mees teenib rohkem või võrdselt naisega, siis on naisel motivatsioon olla truu. Naisel pole  sel juhul kasulik meest maha jätta või teda petta, kui tahab säilitada olemasolevat elatustaset. Mehe kaotus võib sel juhul mõjutada naise võimalusi tarbida ning hirm elatustaseme languse ees säilitab naisel truudust, märgib Ekman.

Teadlase väitel kajastab see ainult bioloogilist vaatenurka, seal pole arvestatud kultuurilisi ega sotsiaalseid tegureid.

Ekmani teadustööst tuleb välja ka see, et mehel on naise truudusetusest rohkem kaotada, kuna siis peavad nad kasvatama üles lapsed, kes pole nende bioloogilised järglased. Seetõttu on meestel kujunenud välja soov ja vajadus arendada neid majanduslikke tegureid, mis aitavad kaasal truu püsida.

Kommentaarid
(Külastatud 486 korda, 1 külastust täna)