Soome bensiinijaamas avastati tankuri külge pandud skimmer

Tampere ligidal Virratis avastati automaattankla tankuri külge pandud skimmer, mille abil on võimalik pangakaardi andmeid kopeerida.

Seade oli arvatavalt kopeerinud kaardiandmed 10. oktoobril. Politsei info kohaselt hiljem enam skimmerit ei avastatud, vahendab Yle.

Soome politsei info kohaselt ei piisa skimmerite puhul lihtsalt sellest, et sama käega tablood varjata, millega pin-koodi sisestatakse. Ühe sõrme abil numbrite sisestamist on hiljem väga lihtne tuvastada. Kõige kindlam on pin-koodi sisestava käe varjamine rahakoti või teise käega.

Kurjategijate pandud kopeerimisseadme saab tuvastada küllalt lihtsalt, kuna see liigub ja on enamasti plastikust. Päris kaardipilu on metallist ja kõvasti kinni.

Kui inimene märkab oma kontol kahtlasi tehinguid, tasub kohe ühendust võtta kaardi väljastajaga. Alati pole aga pettust lihtne avastada. See selgus, kui Pirkanmaal tuli möödunud suvel välja palju skimmereid.

Isegi politseil on teinekord skimmerit raske tuvastada. Tavaliselt läheb skimmerite puhul kaart sügavamale pilusse, kuna ees on täiendav peiteplaat. Tuvastamise teeb raskeks see, et skimmeritel on päris terminaliga samad tekstid. Pin-koodi salvestav kaamera on tavaliselt nii pisike, et seda pole märgata.

Taas skimmauslaite: Poliisi neuvoo, miten rikollisten asentaman laitteen voi tunnistaa – “Pelkkä näppäimistön peittäminen kädellä ei riitä”

Yksittäisellä sormella näppäillyn tunnusluvun voi tunnistaa helposti, sanoo poliisi.

Kommentaarid
(Külastatud 840 korda, 1 külastust täna)