SKANDAAL SOOMES: Koolides tehakse poliitilist ajupesu

Soomes on lahvatanud skandaal, kuna on välja tulnud, et koolides tehakse õpilastele poliitilist ajupesu.

Asi sai alguse sellest, et põlissoomlaste rahvasaadik Laura Huhtasaari pani Twitterisse üles pildi Tampere õpilaste poliitilise suunatuse kohta ja lisas, et temaga ühendust võtnud õpilased kurdavad, kuidas koolides tehakse poliitilist ajupesu. Seda on ette tulnud nii põhikoolis kui gümnaasiumis.

Huhtasaari ütles intervjuus telekanalile Yle, et vastutavad koolide juhtkond ja direktorid, mitte õpilased.

Küll aga kritiseeritakse nüüd Huhtasaarit, et ta avalikustas kooli nime ja samuti on näha õpilaste nimed. Nimelt on õpilased saanud juba ähvardusi. Huhtasaari ütles aga selle peale, et pilt on pärit õpilastelt endilt ja nende vanematelt.

Huhtasaari sõnul on õpilased juba varem temaga ühendust võtnud ja rääkinud, kuidas koolitundides põlissoomlasi sarjatakse. Huhtasaari väitel ei peaks õpetajad halvustama koolitundides demokraatlikult valitud rahvaesindajaid.

Mis aga pildi avaldamisse puutub, siis oli see Huhtasaari sõnul avalikult kooli aulas üleval. Huhtasaari sõnul vastutavad kooli juhid ja direktor selle eest, mida kooli üles pannakse.

Sama plakat on varem olnud avalikult üleval ka Instagramis.

Laura Huhtasaari on Twitter

Useat opiskelijat ovat ottaneet minuun yhteyttä ja kertoneet, kuinka koulujen opettajat vihapuhuvat ja lietsovat ja kannustavat vihaan demokraattisesti valittuja poliitikkoja kohtaan. Tätä tapahtuu peruskoulussa ja lukiossa. Kyseinen kuva on #Tampereelta #Sammon koulusta?

Kommentaarid
(Külastatud 249 korda, 1 külastust täna)