Selline on laste hulgas populaarne mäng Granny, kus vanaema haarab kirve

Väiksemate koolilaste hulgas on praegu eriti populaarne mobiilimäng Granny, mis on parasjagu õudne ja kus peategelane on kole vanaema (Granny).

Granny vanusepiir on 12 eluaastat, aga seda mängivad paljud nooremad lapsed koos oma kaaslastega. See on lihtne, sest mängu saab omale laadida igaüks, vahendab Helsingin Sanomat.

Lapsed räägivad, et mängivad seda mängu koolis, nii et vanemad ei pruugi sellest midagi teada. Mängu teeb raskeks see, et majas ringi liikudes võib nurga tagant välja ilmuda kole tegelane zombie-vanaema, kes mängija tükkideks raiub.

Mängu põhiline sisu ongi selles, et vanaema tuleb ja tapab mängija ära.

Asjatundjad võrdlevad Grannyt teise hittmänguga Fortnite, mille vanusepiir on samuti 12 eluaastat, aga mis köidab samuti nooremaid lapsi kui 12-aastaseid. Granny ja Fortnite on end juba söövitanud laste ellu, nii et neid mänge mängivad lapsed isegi õues olles.

Asjatundjate väitel pole õudsate tegelastega mängud tingimata halvad, kuna vanemad inimesed vaatavad samuti õudusfilme.

Lapsevanematel soovitatakse vaadata, mis mänge lapsed mängivad ja kui mäng pakub lapsele huvi, siis võib sellest vaadata Youtube’i versiooni, et laps saaks aru, millega tegu ning koos vanematega saaks mängu analüüsida.

Kuigi mängus on palju vägivalda, ei tasuks seda väga karta, kuna see on fantaasia vili, nii nagu ka filmid. Filmides pole tapmisi ära keelatud.

Mängudega seonduvas pole süüdi nende loojad ega lapsed, vaid vanemad, kel lasub vastutus. Kui mäng on vanematele tundmatu, tekitab see hirmu. Kasvatustööd on aga raske teha, kui ise asjast mitte midagi ei tea, seetõttu on paljude vanemaste jaoks kõige lihtsam lahendus mängu mängimine ära keelata. Lapsi aga ei saa lõpmatuseni keelata ja kontrollida, varem või hiljem leiavad nad hirmutavad asjad ikka üles. Seetõttu on soovitav koos lastega tehnoloogiat avastada võimalikult vara – siis, kui last suudetakse veel kontrollida. Aga mitte kunagi pole hilja sellega algust teha.

Tällainen on alakoululaisten suosima kauhupeli Granny, jossa mummo tarttuu kirveeseen – Asiantuntijat: “Vastuu on aina vanhemmalla”

“Meidän koululta varoiteltiin siitä pelistä, joka pelottaa lapsia.” “Se on hirveä peli.” “Se” on kauhupeli Granny, josta helsinkiläiset äidit keskustelevat. Lainaukset ovat eräästä todellisesta syyskuussa käydystä keskustelusta. Kännykällä pelattavassa pakohuonepelissä kerätään erilaisia tavaroita ja ratkaistaan tehtäviä. Tavoitteena on päästä ulos talosta, johon pelaajan on lukinnut verenhimoinen mummo kirveen kanssa.

Kommentaarid
(Külastatud 635 korda, 1 külastust täna)