LÄKS NIHU: Rahulolematu soomlane maksis 10 000-eurose katuseremondi eest lõpuks 40 000

Katuseremondi kohtusse andnud Kymenlaakso majaomanik pidi lõpuks maksma mitu korda suurema summa.

Katusefirma küsis katuse remondi eest 10 tuhat eurot. Klient polnud aga rahul ja andis asja tarbijakaitsesse. Ta nõudis, et firma teeks 6000-eurose hinnaalanduse ja maksaks veel 4000 eurot uuringute eest, vahendab Taloussanomat.

Firma tegi majale praktiliselt täiesti uue katuse, aga klient polnud sellega ikka rahul. Lõpuks jõudis asi Päijät-Häme kohtusse. Majaomanik pidi maksma nii enda kui vastaspoole kohtukulud, mis olid kokku 38 000 eurot.

Katuse remondist oli möödas kaks aastat, kui eksperdid leidsid ehitusvigu. Tarbijakaitse andis omapoolse hinnangu ning soovitas 6000 eurot hinnaalandust ning uuringute eest maksmist, mis tegi kokku katuse hinnaks ligi 10 000 eurot.

Majaomanik esitas firma vastu nõude kolm ja pool aastat pärast katuse valmimist. Firma maksis tagasi 4000 eurot ja maksis uuringute eest ligi 3000 eurot.

Klient polnud aga sellega rahul ja andis asja kohtusse. Ta nõudis ka katusedetailide uuendamist, räästaste parandust, kahe lahti tulnud otsalaua vahetust ja veel 6000 eurot hinnalandust, kuigi oli saanud juba 4000 eurot.

Firma nõuet ei tunnistanud ja väitis, et oli tehtud vigu, aga mitte nii laialdaselt nagu klient väitis.

Firma ehitas garantii korras veel täiesti uue katuse, tellis uued plekid ja detailid ja tõdes, et remont oli keeruline, sest 80-aastane maja oli 20 sentimeetrit viltu vajunud.

Firma polnud nõus 6000-eurose hinnaalandusega, sest see oli paigalduse maksumus ja selle summa tagastamisega oleks katus tehtud täiesti tasuta. Kaebus tuli firmale üllatusena, kuna pärast töö tegemist oli klient rahule jäänud. Kohtus kuulati üle ka ehituseksperdid, kes väitsid, et katus oli tehtud korralikult ja pidasid võimatuks täiesti sirget katust vanal majal, mis oli viltu.

Kohus jäi seisukohale, et katuse ehitusel ei tehtud neid vigu, mida majaomanik väitis, välja arvatud kaks lahti tulnud otsalauda. Firma kinnitas need lauad uuesti.

Kohus leidis, et tellijal polnud õigust küsida veel hinnaalandust lisaks juba saadud 4000 eurole. Kohus märkis, et selle summaga oli küllaldaselt hüvitatud kahe laua lahti tulemine.

Kohus jättis nõude rahuldamata, mis tähendas seda, et majaomanik peab maksma kinni katusefirma õigusabikulud summas 26 000 eurot. Lisaks olid majaomaniku enda õigusabikulud 12 000 eurot. Kümme tuhat eurot maksnud katuse lõplikuks hinnaks kujunes sellega ligi 40 000 eurot.

Kohus tegi otsuse neljapäeval.

Tyytymätön asiakas maksoi lopulta 40 000 euroa 10 000 euron kattoremontista

Kymenlaaksolainen omakotitalo sai muutama vuosi sitten uuden peltikaton. Valtakunnallinen kattoyritys urakoi katon töineen ja pelteineen kymppitonnilla. Asiakas ei ollut työn jälkeen tyytyväinen ja vei urakan kuluttajariitalautakuntaan. Se suositti, että urakoitsija antaa 6 000 euron hinnanalennuksen ja maksaa noin 4 000 euron selvittelykulut. Yritys teki katon käytännöllisesti katsoen kokonaan uusiksi, mutta asiakas oli edelleen tyytymätön työn jälkeen.

Kommentaarid
(Külastatud 364 korda, 1 külastust täna)