Lahti Pelicansis vahetus enamusosalus Eesti riiulifirmalt saadud raha eest

Eesti riiulifirma kandis Lahti Pelicansis enamusosaluse omandanud Pasi Nurmineni arvele enne tehingut 100 000 eurot. Nüüd uurivad kahtlast tehingut Soome ametivõimud.

Tegemist oli kahe aasta taguste aktsiatehingutega, kus tippväravavaht Pasi Nurminen ostis 2016. aasta aprillis Sami Kallinenilt ja Jarno Lindemanilt enamusosaluse kodulinna Lahti hokiklubist Pelicans. Nurminen kasvatas osalust veel samal sügisel, vahendab Etelä-Suomen Sanomat.

Praegu on Nurminen Pelicansis lisaks suurosalusele veel abitreener.

Nurminen sai enne aktsiaosaluse omandamist raha ehitusfirma Salpausselän Rakentajat (SSR) endiselt omanikult Mika Wileniuselt. Wilenius oli Nurminenile 2016. aasta märtsis üle kandnud ligi 100 000 eurot.

Raha keerutati läbi Eestis registreeritud riiulifirma Morena Capital. See on sama firma, mis ostis 2015. aastal Wileniuse kodumaja mitu korda turuhinnast kallimalt.

Politsei uurib nüüd, kas nende tehingute puhul oli tegemist millegi hämara või rahapesuga. Politsei uurib Morena Capitali, Nuorisosäätiö ja SSR-i arvatavaid majanduskuritegusid. Wileniuse rahaülekanne Nurminenile selgus uurimise käigus. Seni pole välja tulnud, et Nurminen oleks toime pannud mingi kuriteo.

SSR-i ja Morena Capitali on seostatud Keskerakonna taustaga ühinguga Nuorisosäätiö (Noorsoofond).

Nurminen 100 000 eurot liigutamist ei soovinud kommenteerida. Tema väitel pole politsei teda üle kuulanud.

SSR:n Mika Wilenius rahoitti Pasi Nurmista sadoilla tuhansilla euroilla – rahat kierrätettiin Viron kautta

Nuorisosäätiön ja Salpausselän Rakentajien epäiltyjä talousrikoksia koskeva tutkinta on tuonut päivänvaloon tietoa myös Pelicansin pääomistaja Pasi Nurmisesta. Suomen ja Viron viranomaisten hankkimien tietojen mukaan Salpausselän Rakentajien entinen pääomistaja Mika Wilenius on rahoittanut Nurmista sadoilla tuhansilla euroilla.

Kommentaarid
(Külastatud 168 korda, 1 külastust täna)