Itaalia konkurentsiamet tõestas ära: Apple ja Samsung aeglustavad teadlikult telefonide tööd

Itaalia konkurentsiamet tõesta ära, et Apple ja Samsung aeglustavad teadlikult vanemate mudelite tööd ning tegi firmadele suured trahvid.

Apple sai koerustükkide eest trahvi 10 miljonit eurot, Samsung 5 miljonit eurot. Nii Apple kui Samsung aeglustasid süsteemiuuendustega vanemate mudelite tööd, et inimesed ostaksid omale uued telefonid, vahendab Guardian.

Nii Apple kui Samsungi telefonid muutusid pärast süsteemiuuendusi palju aeglasemaks. Kumbki firma ei hoiatanud klinete selle eest ette.

Apple sai 5 miljonit trahvi probleemide eest, mis tekkisid siis, kui iPhone 6 omanikud laadisid omale iPhone 7 jaoks mõeldud op-süsteemi. Teine 5 miljonit trahvi on selle eest, et Apple ei andnud klientidele infot liitiumakude eluea kohta ning kuidas neid peaks hooldama ja vahetama.

Samsungi trahv on seotud op-süsteemi uuendusega mudelile Galaxy Note 7, mis tõi kaasa Galaxy Note 4 telefonide aeglustumise.

Apple’it on süüdistatud telefonide teadliku aeglustamise eest varemgi, näiteks USA-s on firma vastu esitatud juba 60 süüdistust. Samsungi jaoks on see aga esimene selline süüdistus. Firma on süüdistused ümber lükanud ja kavatseb trahviotsuse vaidlustada. Apple pole asja veel kommenteerinud.

Apple and Samsung fined for deliberately slowing down phones

Italian investigation found software updates ‘significantly reduced performance’, hastening new purchases

Kommentaarid
(Külastatud 296 korda, 1 külastust täna)