Helsingis algab massiline gripivastane vaktsineerimine

Helsingis toimub tänavuselgi aastal massiline gripivastane vaktsineerimine. Seda saab teha neljas kohas, aga ka tervisekeskuses.

Vaktsiini saavad tänavu tasuta varasemast suurem hulk inimesi, sealhulgas lapsed kuni kuuenda eluaastani välja, vahendab Helsingin Sanomat.

Massvaktsineerimine algab 5. novembril ja kestab ühe nädala. Massvaktsineerimise asukohta minnes pole vaja aega kinni panna. Riskigruppidele ja nende lähedastele on vaktsineerimine tasuta.

Kesklinna Kamppi vaktsineerimiskoht on siirdunud veelgi suurematesse ruumidesse Töölö spordihallis. Ülejäänud vaktsineerimiskohad on Kustaankartano Oulunkyläs, Liikuntamylly Myllypuros ja Hopeatie teenuskeskus Põhja-Haagas.

Vaktsineerimispunktid on avatud 5.−9. novembril, esmaspäevast neljapäevani kell 8.30−18 ja reedel kell 8.30−15. Inimene võib valida ükskõik millise koha, aga linn soovitab lähimat.

Kui vaktsineerimispunkti on raske pääseda, siis võib panna aja kinni tervisekeskuses pärast vaktsineerimisnädalat.

Lapseootel emad ja väiksed lapsed saavad vaktsiini kas arstivisiidi käigus või niisama nõuandlast 5-16. novembrini. Tänavusest on vanusepiir muutunud: kui varem said tasuta vaktsiini kuni 3-aastased, siis nüüd kuni 6-aastased. Lisaks on tasuta vaktsineerimine ette nähtud üle 65-aastastele. Samuti saavad tasuta vaktsiini riskirühma kuuluvate inimeste lähedased.

Täpsemat infot vaktsineerimispunktide ja nõuandlate kohta saab linna veebist.

Helsingis algas massiline vaktsineerimine möödunud aastal. Selle eesmärk oli suurendada vaktsineeritute hulka. Möödunud aastal käis neljas vaktsineerimiskohas kokku 40 000 inimest, mida oli rohkem kui osati oodata.

Väikelastest on Helsingis gripi vastu vaktsineeritud 42,3 protsenti ja üle 65-aastastest 45 protsenti. Need numbrid ei sisalda kõiki vaktsineerituid.

Massivaktsineerimisel on ka teine põhjus: varasematel aastatel on vaktsineerijad ummistanud tervisekeskused, nii et teistel on olnud sinna raske pääseda. Samuti on hea valmistuda olukordadeks, kus inimesi on vaja massiliselt kiiresti vaktsineerida.

Möödunud aastal kestis gripihooaeg Soomes erakordselt pikalt kevadesse välja. Intensiivi jõudis Soomes sadakond inimest, kellest enamus põdes grippi. Selgus, et riskigruppidele mõeldud vaktsiin polnud nii efektiivne kui oodati. Tervisekeskustes tehtavad vaktsineerimised olid tulemuslikumad. Tänavu sellist vahet ei tohiks olla, kuna kõigile antakse sama vaktsiin.

Eelkooliealiste lastele antakse tasuta vaktsiini selleks, et nad loodetavasti pole siis nii palju haiged ja vanemad ei pea töö juurest puuduma.

Helsinki hoitaa tänäkin vuonna influenssarokotukset isolla rykäyksellä neljässä paikassa, mutta omalle terveysasemallekin saa mennä – nyt tarvitaan käyttöön jo Kisahalli

Helsinki jatkaa tänäkin vuonna käytäntöä, jossa riskiryhmiä rokotetaan ilmaiseksi influenssaa vastaan massiivisissa rokotuspisteissä yhden viikon aikana. Myös omalle terveysasemalle saa silti mennä. Massarokotukset alkavat 5. marraskuuta. Rokotuspisteeseen ei tarvita ajanvarausta. Riskiryhmille ja heidän läheisilleen rokotus on maksuton. Mainos (Teksti jatkuu alla) Kampin rokotuspiste on tänä vuonna siirtynyt vielä väljempiin tiloihin Töölön kisahalliin.

Kommentaarid
(Külastatud 526 korda, 1 külastust täna)