Helsingi börs on viimase pooleteise aasta madalaimal tasemel

Aktsiate hinnad langevad ning Helsingi börs on viimase pooleteise aasta madalaimal tasemel. Aktsiahinnad langevad ka mujal Euroopas.

Helsingi börsi üldindeks kukkus teisipäeval viimase pooleteise aasta madalaimale tasemele. Indeks käis 9061 punkti tasemel, mis oli viimati 2017. aasta märtsis. Vahepeal käis indeks ära 9100 punkti juures, vahendab Helsingin Sanomat.

Võrreldes eilsega on börsiindeks langenud täna 2,16 protsenti. Pärast vaikselt kulgenud suve läks börs langusse septembri lõpus. Terve oktoober on aktsiate jaoks olnud väga sünge.

Teisipäeval oma tulemused avalikustanud ettevõtetest oli languses näiteks tehnoloogiakontsern Wärtsilä, mille aktsia hind langes 6 protsenti 13 euroni. Aasta algusest on ettevõtte väärtus langenud viiendiku võrra. Wärtsila teatas täna oodatust kehvemad tulemused seoses teenuste arendamisega. Teenused moodustavad ligi poole ettevõtte käibest.

Londonis oli teisipäeval langus ligi 1 protsent ja Frankfurdis 2,6 protsenti.

Helsingin pörssi alimmillaan puoleentoista vuoteen

Helsingin pörssin yleisindeksi vajosi tiistaina alimmilleen puolentoista vuoteen. Indeksi kävi alimmillaan 9 061 pisteessä, mikä on alhaisin noteeraus sitten maaliskuun 2017. Sittemmin indeksi on elpynyt päälle 9 100 pisteen. Laskua edellispäivän päätöskurssista on kuitenkin kertynyt noin 2,16 prosenttia. Mainos (Teksti jatkuu alla) Tasaisesti sujuneen kesän jälkeen pörssi kääntyi laskuun syyskuun lopussa.

Kommentaarid
(Külastatud 270 korda, 1 külastust täna)