Eesti riigihalduse minister kohtub täna Helsingis Soome kolleegiga

Riigihalduse minister Janek Mäggi kohtub täna Helsingis Soome regionaal- ja kommunikatsiooniministri Anu Vehviläineniga. Kohtumisel on arutelu fookuses avalike teenuste digitaliseerimine ja riigitöökohtade üleviimine pealinnast regioonidesse.

„Soomes on täna päevakorral regionaalpoliitika teemad nagu Eestiski,“ ütles riigihalduse minister Janek Mäggi. „Meil on jagada kogemust riigi töökohtade pealinnast välja viimisel, aruandluse digitaliseerimisel ning plaani kohta koondada avalikud teenused riigimajadesse,“ lisas minister. „Soomlastelt on õppida head kogukonna-poliitikat ja kohalike omavalitsuste eelarvebaasi kujundamist.“

Soome regionaal- ja kommunikatsiooniministri vastutusalas on kohalike ja piirkondlike omavalitsuste tegevus, personali- ja juhtimispoliitika valdkond, avaliku halduse info- ja kommunikatsioonitehnoloogia tegevus, riigikassa ja statistika valdkond.

Soomes on 311 omavalitsusüksust, millest 107 on linnad. Elanike arvu järgi on mandri-Soome kõige väiksem omavalitsus on Luhanka (734 elanikku) ja Ahvenamaa väikseim omavalitsusüksus on Sottunga (92 elanikku).

Elanike arvu järgi on Soome väikseim linn Kaskinen (1274 elanikku) ja suurim Helsingi (643 272 elanikku).

  1. aasta alguses oli Soomes 9 linna, kus elab rohkem kui 100 000 elanikku. Pealinna piirkonnas (Helsingis, Espoos, Vantaas ja Kauniainenis) elab umbes 1 155 000 elanikku. Omavalitsustes elas keskmiselt 2017. aastal 17 727 elanikku. Omavalitsuste elanike mediaan oli 6 146 elanikku. Pooltes Soome omavalitsustes on elanike arv alla ja pooltes üle mediaani.

Lisaks kohtumisele Soome kolleegiga külastab minister koos asekantsler Raigo Uukkiviga Eesti saatkonda Helsingis.

Kommentaarid
(Külastatud 82 korda, 1 külastust täna)