Eesti president Soome väljaandele: Ma ei taha tegeleda palgalõhega

Eesti president Kersti Kaljulaid ütles Soome rootsikeelsele väljaandele Hufvudstadsbladet (tõlkes: Pealinnaleht), et teda ei huvitagi palgalõhe.

„Ma ei taha tegeleda palgalõhega,” ütles president väljaande küsimuse peale, kuidas on kavas tegeleda Eestis valitseva palgalõhega, mis põhjustab suurt ebavõrdsust. „Me elasime ligi 50 aastat nõukogude ühiskonnas, kus kõigil oli enam-vähem sama palk erineva töö eest,” ütles Kaljulaid, „see ei ole õiglane. Investeerides haridusse saame suurendada sotsiaalset mobiilsust ja tegeleda sotsiaalse ebavõrdusega, tagades kõigile esmavajalikud teenused.”

Eesti ühtlase tulumaksu kohta ütles Kaljulaid, et see töötab praeguseni väga hästi. „Me ei võida midagi, kui kehtestame kõrgepalgalistele 40-50-protsendilise tulumaksu. Eesti ühtlane tulumaks on rahvusvaheline edulugu.”

Kaljulaid kräver folkrättsliga spelregler för digitala aktörer

Estlands president Kersti Kaljulaid förespråkar ett internationellt folkrättsligt avtal som beaktar den digitala ekonomin. Kaljulaid presenterade sin vision i samband med ett affärsforum om artificiell intelligens på tisdagen. Det var ett kaxigt statsöverhuvud som äntrade podiet på Hanaholmen på tisdagen. Estlands president Kersti Kaljulaid lovprisade sitt lands satsning på digitala lösningar, men lät också sarkasmerna flöda.

Kommentaarid
(Külastatud 1,061 korda, 1 külastust täna)