Üllatus: surnu tuhastamine on Soomes odavam kui Eestis

Üllatuslikult võib surnu tuhastamine olla odavam kui Eestis. Näiteks Helsingi koguduste liidu andmetel maksab tuhastamine Helsingis linna elanikule 200 eurot, samas kui Tallinnas maksab see 250-300 eurot.

Eestis on matused siiski odavamad, sest Eestis kasutatakse tuhastamisel põletatavaid odavkirste, mille hind on alla 10 eurot.

Samuti on Eestis odavam urni matmine, sest hauakoht ei maksa Tallinnas midagi ja see loovutatakse 15 aastaks. Helsingis maksab urnimatuse puhul hauakoha rent 25 aastaks kohalikule elanikule 125 eurot. Lisaks tuleb maksta matusemaks 100 eurot, vahendab Iltalehti.

Tuhastamisest ja urnimatusest kallim on kirstumatus. Tallinnas maksab see 1100 euro ringis, Helsingis 1500 eurot.

Halpahautajaiset Virossa kiinnostavat myös suomalaisia surijoita – kuljetus pakettiautolla, viime hetken arkunvaihtoja krematoriossa…

Hautajaisten järjestäminen Virossa voi olla huomattavasti halvempaa kuin Suomessa. Tallinnan hautaustoimistoista kerrotaan, että myös Suomesta tunnetaan mielenkiintoa Viron tuhkauspalveluja kohtaan. Suomen kansalaisen hautaaminen Viroon on mahdollista, kunhan suomalaisen vainajan omaisella on mukanaan suomalaisen lääkärin kirjoittama hautauslupa. Alkukesästä Viron etelänaapurissa Latviassa tapahtunut auto-onnettomuus paljasti, että Latviasta kuljetetaan ruumiita Viroon tuhkattaviksi.

Kommentaarid
(Külastatud 1,929 korda, 1 külastust täna)