Turu saarestikus puistatud Vene taustaga firma niidid viivad Eestisse ja Poola

Soome Yle ajakirjanike uurimusest tuleb välja, et nädalavahetusel Turu saarestikus läbi otsitud firma niidid viivad Eestisse ja Poola.

Airiston Helmi on aastatel 2007 kuni 2014 ostnud ja müünud, põhiliselt siiski ostnud kinnisvara kokku ligi 9,2 miljoni euro eest. Ettevõte on olnud kogu aeg kahjumis, 2017. aasta kahjum oli üle 300 000 euro.

Airiston Helmi on asutatud 2007. aastal ja alates sellest ajast on olnud firma juhtkonnas üks Vene mees, kel on Malta kodakondsus. Firma Airiston Helmi omanik oli aga kuni 2016. aastani üks Poola firma. Selle poola firma ainus klient on aga seesama venelane Airiston Helmi juhtkonnas.

Airiston Helmi omanikeringi viimane info pärineb 2016. aasta novembrist, mil firma sai uue, Itaaliast pärit omaniku. Uus omanik on Itaalia firma. Itaalia firma tausta pole olnud võimalik välja selgitada. Airiston Helmi juhtkonnas on üks 1955. aastal sündinud itaalia mees. Dokumentidest tuleb välja, et Airiston Helmi aktsionäride koosolekud on toimunud Itaalias Brescias, samuti Peterburis.

Kuni 2016. aastani Airiston Helmi omanikuks olnud vene mehel on osalused veel terves reas Poola firmades. Kokku viiest firmast kaks veel tegutseb. Poola äriregistri andmetel on venelane nende Poola firmade omanik.

Airiston Helmi juhatuses on olnud ka 1964. aastal sündinud poola mees. Poola äriregistri andmetel on ta seotud kokku 7 Poola firmaga. Samal poola mehel on esindusõigus kolmes Eesti firmas ja neljandas on ta juhatuse liige.

Jättioperaatio Turun saaristossa näyttää kohdistuneen julkisuudessa aiemminkin olleeseen kiinteistöyhtiöön – tällainen on Airiston Helmen kirjava tausta

Airiston Helmi on tehnyt useilla miljoonilla euroilla kiinteistökauppoja Varsinais-Suomessa. Yhtiön taustalla vaikuttaa venäläismies, jolla on myös Maltan kansalaisuus.

Kommentaarid
(Külastatud 232 korda, 1 külastust täna)