Toidud, mida ei tasu hommikul süüa

Tahad alustada päeva tervislikult? Väljaanne Prevention reastas 7 toitu, mida ei tasu hommikul süüa.

Helbed

Kas oled vaadanud, mida helbed sisaldavad? Paljudesse helvetesse on lisatud ohtralt suhkrut. Samas kiudaineid ja valkusid võib olla väga vähe. See tähendab, et helbed pole toitvad ja nälg tuleb kallale veidi aega pärast hommikusöögi söömist.

Kontrolli, et helvestes oleks kiudaineid vähemalt 5 grammi 100 grammi kohta ja suhkruid alla 10 grammi 100 grammi kohta.

Maailma tervishoiuorganisatsiooni soovitus on, et suhkruid oleks toidus kuni 5 protsenti ja lisasuhkrut tohib kasutada maksimaalselt 25 grammi ehk 5 teelusikatäit ehk 10 suhkrutükki päevas. Sama soovitab ka Soome terviseamet.

Kauplustes müüdavad kolmnurksed võileivad

Kui tahad vältida lisaaineid, siis tee parem kodus leivad valmis, selle asemel, et neid poest osta. Kauplustes ja tanklates müüdavates leibades on palju naatriumi, säilitusaineid ja ebatervislikke rasvu.

Roheline kokteil

Kas teed kokteili rohelistest taimedest ja puuviljadest? Paljud peavad seda tervislikuks hommikusöögiks, aga selles puuduvad kiudained ja valgud, mistõttu ei sa organism kõiki vajalikke aineid, kuigi see sisaldab mineraalne, vitamiine ja antioksüdante. Valke peaks lisaks saama munast või jogurtist.

Magustatud jogurtid

Võtad poest tihti rasvavaba magustatud jogurti? Tasuks vaadata toote sisaldust. Paljud maitsestatud jogurtid sisaldavad väga palju suhkrut. Vali selle asemel suhkruvaba ja maitsestamata jogurt. Maitsesta seda ise marjade ja puuviljadega.

Kiirpudrud

Kas valmistad hommikusöögiks väikepakendis kiirputru? Vaata pakendit ja sa näed, et need sisaldavad üllatavalt palju suhkrut. Tee puder ise, millega saad vältida üleliigset suhkrut.

Röstitud sai võimäärdega

Isegi siis, kui on tegemist täisterasaiaga, on sai koos võlts-võiga halb variant hommikusöögiks. Alustuseks, enamus määrdeid ja margariine sisaldavad transrasvu, mis on halb, sünteetiline rasv, mis tõstab organismis halva kolesterooli taset, langetab hea kolesterooli taset ja suurendab sellega südamehaiguste ning diabeedi riski. Pluss, selles eines pole valkusid, puu- ega juurvilju. Kui sulle meeldib hommikusöögiks süüa röstsaia, võta täisterasai ning tükike ehtsat võid ning naudi seda millegi tummise, näiteks juurviljaomletiga.

Kohv

Kui sa pole kuulnud, siis kohv on tervisele kasulik. Aga paljas tass kohvi ei asenda hommikusööki. Kohvis sisalduv kofeiin võib näljatunde mõneks ajaks kaotada, aga see suurendab tõenäosust, et haarad kiirtoidu järele enne lõunasööki. Selle asemel, et kohvi niisama juua, naudi seda koos hommikusöögiga. Sa pole üles tõustes näljane? Olgu – joo oma kohv ära. Siis paki sisse toit või suupisted, et seda hiljem süüa, näiteks puuviljad ja juust, või poolik pähklivõiga leib. Sa oled pärast rahul, et seda tegid.

7 Foods You Should Never Eat For Breakfast

Bagels, doughnuts, and pastries. Oh my. You shouldn’t be eating this kind of fluff for breakfast, and for the most part, you’re pretty good at steering clear. (All bets are off when you spot those fresh scones at the farmer’s market, though.)

Kommentaarid
(Külastatud 859 korda, 1 külastust täna)