Soomet külastab maailma suuruselt viies kruiisilaev

Kruiisihooaeg pole Soomes veel läbi – esmaspäeval randub Helsingis maailma suuruselt viies kruiisilaev Meraviglia.

Firmale MSC Cruses kuuluv Meraviglia (itaalia keeles: ime) on suurim Euroopas ehitatud kruiisilaev. Laeval on 15 korrust, läbi kahe teki ulatuv looduspark, veepark, teater ja Vehemere küla meenutav sisepromenaad. Laev valmis 2017. aastal Prantsusmaal, selle kodusadam on Malta Valletta ja laeva ristiema oli tuntud näitlejatar Sophia Loren.

Meraviglia on praegu maailmas suuruselt viies kruiisilaev. 315 meetri pikkusele laevale mahub 4588 reisijat ja 1536 meeskonnaliiget. Laev on praegu Läänemere-tuuril: täna neljapäeval Rootsis Kappelskäris, kust 60 bussi sõidutavad reisijaid Stockholmi. Laev oli nimelt liiga suur, et Stockholmi sisse sõita, vahendab Iltalehti.

Rootsist liigub laev edasi Tallinna ja Helsingisse Jätkäsaarisse jõuab laev esmaspäeval.

Seni suurimad Helsingis käinud laevad on olnud Norwegian Breakaway ja selle sõsarlaev Norwegian Getaway, mis mahutavad kumbki 3 963 reisijat.

On muuten iso! Maailman viidenneksi suurin risteilyalus saapuu Suomeen

Helsinkiin suuntautuvien risteilyjen kausi ei ole vielä ohi. Maanantaina kaupungissa nähdään poikkeuksellinen järkäle.

Kommentaarid
(Külastatud 554 korda, 1 külastust täna)