Soome reaalsus: osal lastel on kõik olemas, teistel pole midagi

Kuigi Soomes räägitakse palju võrdsusest, siis tegelikkus on sootuks teine. Nii juhib Soome lastekaitsevolinik Tuomas Kurttila tähelepanu ühe lapsevanema kirjutisele ajalehes, kus on märgitud, et osal lastel on kõik olemas, teistel pole midagi.

Lastel paluti kooli kaasa võtta mõni digivahend. Ühel lapsel oli kaasas viimase peal Mac arvuti ja teisel polnud midagi. Olukord on sama, kui F1 võistlustel on ühel Ferrari ja teine jookseb ketsides järele.

Kurttila märgib, et selline on kahjuks reaalsus, millega Soome on vaikides leppinud, aga mida tuleb hakata muutma. Tuleb tagasi tuua see Soome, kus kõigil lastel olid võrdsed võimalused.

Tuomas Kurttila on Twitter

Tätä on todellisuus, joka täytyy muuttaa. Tätä on todellisuus, jonka #Suomi on hiljaisesti hyväksynyt. Palautetaan sivistyksen Suomi, jossa lasten yhdenvertaisuus ja mahdollisuuksien tasa-arvo olisivat taas totta. #koulu #opetus #laki #sivistys

Kommentaarid
(Külastatud 135 korda, 1 külastust täna)