Soome pere vintsutused kindlustusega lastega reisides – millega peaks arvestama

Soome pere koges lastega reisides vintsutusi kindlustusega pärast seda, kui üks laps Kreeta-reisi ajal haigestus. Vaatamata reisikindlustusele pidi pere ise oma kulud tasuma.

Pere 7-aastasel pojal tuli reisil olles lõigata pimesoolt. Selleks tuli Kreeta saarel leida haigla, uus hotell ja uus tagasilend, vahendab Helsingin Sanomat.

Pere leidis, et kõigil lastel pole vaja Kreetale ootama jääda, mistõttu sõitsid teised lapsed koos peretuttavatega Soome koju tagasi. Seda aga kindlustus ei katnud.

Lisaks leiti kindlustuses, et ainuks üks vanematest saab haige lapsega Kreetale jääda. See tähendas, et teise vanema hotelli- ja reisikulud tuli inimestel endil katta, kuigi kahel vanemal oli lihtsam haige lapse eest hoolitseda.

Soome suurimate kindlustusfirmade If, Lähi-Tapiola, Fennia ja Turva reisikindlustuse asjadega tegeleb välismaal Põhjamaade firma SOS International. See ettevõte peaks inimesi välismaal abistama: otsima perele haigla, uue hotelli ja lennukipiletid.

SOS kuulub Põhjamaade kindlustusfirmadele ja teenindab Põhjamaade kliente nende endi keeles.

Sellele vaatamata oli Soome perel probleeme. Esiteks ei leitud neile kohapeal sobivat hotelli, mistõttu pidi pere ise tegelema hotelli otsimisega. Tänu heale õnnele said nad jääda samasse hotelli, kus olid enne olnud – nad paigutati hotelli personalile mõeldud tubadesse, mis olid hetkel vabad.

Lisaks pakuti tagasilennuks lende vahemaandumistega. Näiteks lend Istanbuli kaudu Kreekast Soome oleks kestnud 19 tundi. Pere polnud sellega nõus ja lõpuks leiti otselend. Nad imestasid, miks neile seda võimalust kohe ei pakutud.

Soome kindlustusfirmade info kohaselt hüvitatakse soodsaimad võimalikud lennud.

Kindlustusfirmades on erinevused selles osas, kui mitu vanemat saab haige lapsega kohapeale jääda. Lähi-Tapiola, Fennia ja Turva hüvitavad ööbimise ja lennupileti ühele vanemale. If võimaldab jääda kahel vanemal, kui mõlemal on kindlustus Ifis.

Kui lapse olukord on eluohtlik, siis tavaliselt hüvitatakse mõlema vanema kulud. Lapsed haigestuvad reisil olles kõige tihemini tuulerõugetesse ja kõrvapõletikku, mis mõlemad välistavad lendamise.

Lapse haigestumine reisil olles hüvitatakse vanemate reisikindlustusest. Fennia, If ja Turva hüvitavad laste kulud ka vanavanemate reisikindlustusest. Lähi-Tapiola hüvitab laste kulud nii vanavanemate kui vanemate õdede-vendade reisikindlustusest. Turva jaoks on lapsed alla 16-aastased, Fennia ja Lähi-Tapiola jaoks alla 18-aastased ja Ifi jaoks alla 20-aastased.

Firmade hinnad on samuti erinevad. Nädalane reisikindlustus Kreekasse maksab ühele täiskasvanule ja lastele Turvas 27 euroa, Ifis 29,40 euroa (arvestatud 40-aastase täiskasvanuga) ja Lähi-Tapiolas 31 euroa.

Fennias on kindlustamine märksa kallim – seal maksab nädal Kreekas koos perega 115,88 eurot. See hind on perehind, mille sees on kaks täiskasvanut ja lapsed. Ühe täiskasvanu puhul on hind sama.

Lähdössä lapsen kanssa matkalle? Ota nämä seikat huomioon, kun hankit perheellesi matkavakuutuksen

Heta Warto-Tillanderin perhettä kohtasi matkalla ikävä mutta monelle tuttu yllätys: lapsen sairaalareissu. Perheen seitsenvuotiaan Taito-pojan umpisuoli täytyi leikata kesken Kreetan-loman. Sairaalan lisäksi täytyi löytää uusi hotelli ja lennot, koska operaatio pitäisi perheen Haniassa yli jo hankittujen paluulentojen. Warto-Tillander pohti miehensä kanssa, kannattaako kaikkien jäädä Haniaan.

Kommentaarid
(Külastatud 240 korda, 1 külastust täna)