Soome mees võttis kahe aasta jooksul alla 37 kilo ja ei teinudki selleks midagi erilist

Soome mees võttis kahe aasta jooksul alla 37 kilo ilma mingite imedieetide, nälgimise ja trennita. Ta lihtsalt hakkas regulaarselt sööma ja jättis ära õhtused toidukorrad.

Veel kaks aastat tagasi kaalus kooliõpetaja Antti Taipale 114 kilo. Mees tahtis võimalikult kiiresti alla võtta 10-15 kilo, aga toitumisnõustajad olid sellele vastu. Tavaliselt lõppeb kiire kaalukaotus sama kiire kaalutõusuga. Kõige parem on aeglane kaalukaotus, ligi 400 grammi nädalas, mis Antti puhul nii oligi, vahendab Yle.

Mees alkoholi ei tarvitanud aga ta sõi varem õhtuti pizzat või kebabit – need jäid ära. Samuti jäid ära magustatud karastusjoogid.

Kilod hakkasid kogunema siis, kui mees sai 30-aastaseks. Hommikusöögiks sõi ta putru, päeval lõunaks koolitoitu, aga õhtuti maiustas pizza või kebabiga. Päeval ostis ta veel cocat ja mõne saiakese. Poodi sõitis alati autoga.

Lõpuks oli mehe t-särgi suurus XXXL ja pükste mõõt 48. Selliseid püksegi oli raske poest leida. Tööl liikumine võttis mehe hingeldama.

Mees hakkas vastavalt nõuannetele muutma oma toitumist ja jättis õhtuti ära suuremad toidud. Ta hakkas rohkem sööma salatit, enne ta salatit peaaegu ei puutunud. Tulemused hakkasid kohe tulema. Ta alustas kaaluga 114,5 kg, vööümbermõõt 121 ja kehamassiindeks 35,5.

Kolme kuuga oli kadunud juba 5,4 kg ja vööümbemõõdust 7 cm. Aastaga kadus 22,3 kg ehk ühes nädalas keskmiselt 400 grammi. Teisel aastal kadus veel 14,6 kg. Kokku tuleb 37 kilo kaalukaotust. Vööümbermõõt vähenes 121 pealt 89,5 sentimeetrini.

Mees hakkas rohkem liigutama, et lihasmassi kasvatada. Ta käib ujulas vesijooksu tegemas. Kui varem sõi õhtuti pizzat või kebabit, siis nüüd vaid salatit. Salatit pole ta ise tegema õppinud, mistõttu ostab seda poest. Pidudel ta toidust ei keeldu, aga võtab väiksema portsu kui varem.

Kui veel kaks aastat tagasi oli Antti ülekaaluline ja tema veresuhkur kõrge, siis nüüd on see langenud normaalsele tasemele. Tänu liikumisele on rasvad asendunud lihastega. Kehakaaluindeks on langenud 35 pealt 24 peale, mis on normaalne.

Anttil on olnud kahe aasta jooksul ka nälga, aga see tuli sellest, et ta unustas algul õhtuti süüa. Tegelikkuses peaks ka õhuti sööma, lihtsalt tuleb valida kergem eine.

Kaalukaotuses midagi erilist pole, lihtsalt tuleb järgida nõuandeid.

Iltasyönti lihotti opettajan reilusti ylipainoiseksi – Nyt 37 kiloa kevyempänä hän kertoo, ettei lopulta tehnyt mitään ihmeellistä

Antti Taipale painoi vielä kaksi vuotta sitten reilut 114 kiloa.

Kommentaarid
(Külastatud 681 korda, 1 külastust täna)