Skripalide mürgitamise kahtlusalused mehed: Tahtasime vaid katedraali näha

Venemaal on välja ilmunud Skripalide mürgitamises kahtlustatavad mehed Aleksandr Petrov ja Ruslan Boširov, kes ütlevad, et tahtsid Salisburys vaid katedraali näha.

Briti ametivõimud teatasid möödunud nädalal, et süütavad Skripalide mõrvakatses Aleksandr Petrovi ja Ruslan Boširovit, kes esinesid teadaolevalt valenimede all.

Nüüd on aga Venemaal välja tulnud needsamad mehed, kelle nimed ongi Aleksandr Petrov ja Ruslan Boširov. Mehed väidavad, et olid Inglismaal vaid turismireisil ja pole mürgitamisega kuidagi seotud, vahendab Ilta-Sanomat, viitega telekanalile RT.

Venemaal intervjueeritud mehed näevad välja samasugused nagu mehed Briti ametivõimude väljastatud fotodel.

Mehed väitsid, et veetsid Saliburys vaid tunni, et näha sealst „kuulsat katedraali”.

Üks meestest ütles, et nende ühine tuttav soovitas seal linnas ära käia. Mehed rääkisid, et lahkusid Saliburyst, kuna ilm läks kehvaks. Nad said märjaks, hüppasid esimese rongi peale ja sõitsid tagasi Londonisse.

Venemaa president Vladimir Putin ütles kolmapäeval, et mehed pole ametis Vene sõjaväeluures GRU ja et tegemist on tsiviilisikutega.

Pärast Putini kommentaare süüdistas Suurbritannia Venemaad valetamises.

Mehed väitsid intervjuus, et võisid käia Skripalide maja lähedal, aga nad ei teadnud, kus see asub. Mehed väitsid samas, et neil polnud kaasas lõhnaõlipudelit, millest leiti närvimürki Novitšok. Mehed arvavad, et on mingi kokkusattumise ohvrid. nad kinnitasid, et on ärimehed ja pole seotud sõjaväeluurega GRU.

Nüüd on mehed hirmul ja ei julge isegi väljas käia. Nad loodavad, et tegelikud süüdlased leitakse üles ja nende ees vabandatakse. Mehed väitsid, et poleks tulnud avalikkuse ette, kui president Putin poleks seda soovinud.

Sky News on Twitter

BREAKING: Russian channel RT has aired an interview with two men they say are suspects in the #SalisburyPoisoning. Alexander Petrov and Ruslan Boshirov said they were only in Salisbury as tourists to visit Stonehenge. Read the full story here: https://t.co/pIhn4s7UtT https://t.co/Gn1Ryx7MjE

Hermomyrkkyiskusta epäillyt: “Halusimme vain nähdä katedraalin”

Brittisyyttäjät kertoivat viime viikolla epäilevänsä venäläisen ex-vakoojan Sergei Skripalin ja hänen tyttärensä Julijan murhayrityksistä Aleksandr Petrovia sekä Ruslan Boshirovia, joiden uskotaan kuitenkin esiintyneen väärillä nimillä. Torstaina saman nimiset miehet kertoivat oman versionsa tapahtuneesta Venäjän valtiontelevision RT:n haastattelussa. Miehet väittivät syytösten olevan perättömiä ja että he olivat Salisburyssa ainoastaan lyhyellä turistimatkalla.

 

Kommentaarid
(Külastatud 206 korda, 1 külastust täna)