SKANDAAL NORRAS: Vene mees võeti kinni kahtlustatuna luuramises

Vene mees võeti reedel, 21. septembril kinni Oslo lennujaamas kahtlustatuna luuramises ühel seminaril, mis toimus Norra parlamendis.

Luuramises kahtlustatav 51-aastane mees oli neljapäeval ja reedel toimunud seminaril käitunud kahtlaselt. Tegemist oli Euroopa parlamentide uurimiskeskuse ECPRD (European Centre for Parliamentary Research and Documentation) korraldatud seminariga, milles osalesid Euroopa parlamentide liikmed. Kokku osales seminaril 79 inimest 34 riigist, vahendab Dagbladet.

Dagbladeti info kohaselt oli mees kokku puutunud mitmete seminaril osalejatega ja käitunud kahtlaselt. Vene mees peeti esialgu kinni kaheks nädalaks. Norra parlament ega riigi julgeolekuteenistus rohkem infot välja ei anna.

Kinni peetud mehe advokaat on öelnud Norra meediale, et mehelt võeti ära digitaalseid seadmeid. Mees ise väidetavalt kinnipidamist ei mõista.

Norra kriminaalseadustiku kohaselt võib riigisaladust sisaldavate andmete kogumise eest määrata kuni kolmeaastase vanglakaristuse.

Venemaa Oslo saatkonna Facebooki küljel on pühapäeval märgitud, et tegemist on arusaamatusega.

Asja kohta on põgusalt infot edastanud ka Vene uudisteagentuur TASS.

Her er bekymringsmeldinga som gikk ut

I går ble det sendt ut en e-post til alle stortingsrepresentanter og sekretariatsledere der det informeres om at PST er koblet inn etter at en deltaker på en konferanse på Stortinget skal ha oppført seg mistenkelig. Mannen – en 51 år gammel russisk statsborger – ble pågrepet på Oslo Lufthavn fredag kveld.

Kommentaarid
(Külastatud 159 korda, 1 külastust täna)