Rootsi valimised: esialgse info põhjal sotsid ja moderaadid hävisid, Rootsi Demokraadid võitsid

Rootsi rahvusringhäälingu SVT lävepakuküsitluse põhjal kaotasid sotsid ja moderaadid kõvasti toetust võrreldes 2014. aasta valimistega. Massilise immigratsiooni vastased Rootsi Demokraadid aga said palju hääli juurde ja tegid paremuselt teise tulemuse.

Tulemuste põhjal on sotsidel Rootsis väga raske teha uut valitsust. Puna-rohelise grupi toetus on 39,4 protsenti ja parempoolsete erakondade toetus 39,6 protsenti. Palju sõltub Rootsi Demokraaditest, milline neist gruppidest tahab teha koostööd Rootsi Demokraatidega.

SVT lävepakuküsitluse tulemuste põhjal on suuremate erakondade toetused järgmised:

Sotsiaaldemokraadid 26,2% (-4,8 protsendipunkti)

Rootsi Demokraadid 19,2 % (+6,3 protsendipunkti)

Moderaadid 17,8% (-5,5 protsendipunkti)

Dött lopp mellan Alliansen och rödgröna i SVT:s Valu – SD näst störst

SVT:s vallokalsundersökning ger en prognos för hur svenskarna har röstat baserat på intervjuer med 10 000 – 15 000 väljare under valdagen och förtidsröstningen. Socialdemokraterna blir största partiet med 26,2 procent av rösterna, enligt prognosen. Sverigedemokraterna är det näst största partiet med 19,2 procent och Moderaterna tredje störst med 17,8 procent.

Kommentaarid
(Külastatud 515 korda, 1 külastust täna)