Politsei leidis Turu saarestiku ettevõtte läbiotsimisel kokku ligi 3 miljonit eurot sularaha

Keskkriminaalpolitsei leidis Turu saarestikus möödunud nädalavahetusel toimunud läbiotsimise käigus kokku ligi 3 miljonit eurot sularaha. Lisaks konfiskeeriti 100-200 terabaidi ulatuses eri salvestusseadmeid.

Keskkriminaalpolitsei aitab materjali läbivaatamisel Soome kaitsepolitsei, vahendab MTV.

Lisaks ligi 3 miljonile eurole on leitud veel 175 000 dollarit sularaha. Politseiinspektori Tomi Taskila väitel loodeti sularaha leida, aga kogus üllatas kõiki. Nii suur kogus sularaha näitab Taskila väitel, et tegemist polnud mingi tavalise äriettevõttega.

Politsei pole ametlikult välja öelnud, mis firmas läbiotsimine toimus. Asukoha järgi võib eeldada, et tegemist oli Vene taustaga ettevõttega Airiston Helmi Oy. Politsei kahtlustab, et ettevõtte kaudu on toimunud laiaulatuslik rahapesu.

Kaks meest on rahapesu kahtlusega vangistatud, üke Vene ja teine Eesti kodanik. Üle on kuulatud ka muid isikuid.

Mystinen tutkinta Airiston Helmen ympärillä jatkuu: Poliisikin yllättyi löytyneen rahan määrästä – “Ei tämä ihan normaalia liiketoimintaa ollut”

Keskusrikospoliisista on aiemmin arvioitu, että Turun saaristossa viime viikonloppuna tehdyssä poliisioperaatiossa takavarikoitiin valtava määrä dataa. Määrän on kerrottu olevan noin 100-200 teratavua. Tapauksen tutkinnanjohtaja täsmentää nyt, ettei takavarikoidun aineiston varsinainen määrä ole vielä täysin selvillä. Rikostarkastaja Tomi Taskilan mukaan aiemmin annettu arvio datan määrästä viittaa takavarikoitujen teknisten laitteiden tallennustilaan yhteensä.

Kommentaarid
(Külastatud 566 korda, 1 külastust täna)