Päev, mille 300 000 soomlast eelmisel aastal ära unustasid – esmaspäeval on kinnisvaramaksu osamakse tasumise tähtaeg

Maksuamet saatis kevadel 2,1 miljonile soomlasele teate kinnisvaramaksu tasumise kohta. Möödunud aastal aga unustas ligi 321 163 soomlast õigeaegselt oma osamakse tasuda.

Homme kukub kinnisvaramaksu esimese osamakse tähtaeg. Maksu suuruse kohta saadeti teade välja juba kevadel, vahendab Helsingin Sanomat.

Maksuamet saadab teated kinnisvaramaksu kohta aegsasti välja, et inimesed saaksid summad üle kontrollida ja võimalike vigade korral reageerida. Õigeaegselt unustavad maksu maksta tavaliselt need maksumaksjad, kel pole midagi täiendada või parandada. Märtsikuus saadetud teade, mille järgi on maksetähtpäev alles poole aasta pärast unustatakse sageli ära.

Kinnisvaramaks praegusel kujul hakkas Soomes kehtima alates 1993. aastast. Selle järgi saavad omavalitsused ise otsustada protsendi üle, mille järgi kinnisvaramaksu arvestatakse. Maksu ülempiir on seadusega paika pandud.

  1. aastal oli Helsingis kinnisvaramaksu määr 0,41 protsenti kinnisvara maksumusest, Tamperes 0,55 protsenti ja Kaskinenis 0,70 protsenti. Arve läheb isikule, kelle nimel oli kinnistu 1. jaanuari seisuga.

Kui maksu suurus on üle 170 euro, jagatakse see kahte ossa. Järgmine maksepäev on 15. oktoober.

Alla 17 euro suurust maksusummat pole vaja maksta. Selliste kinnistute omanikud moodustavad ligi 2 protsenti maksukohuslastest.

Päivä, jonka yli 300 000 suomalaista unohti viime vuonna – Kiinteistöveron maksu erääntyy maanantaina

Maanantaina erääntyy lasku, jonka 321 163 suomalaista unohti maksaa ajallaan vuonna 2017. Silloin erääntyy kiinteistöveron ensimmäinen erä. Tieto maksettavan veron suuruudesta tilisiirtoineen lähetetään kiinteistöverotuspäätöksen yhteydessä jo keväällä. Eipä siis ihme, että asian hoitaminen unohtuu. Miksi kiinteistöverolasku lähetetään jo puoli vuotta ennen eräpäivää? “Me lähetämme 2,1 miljoonaa kiinteistöverotuspäätöstä, joista suurin osa koskee henkilöasiakkaita.

Kommentaarid
(Külastatud 192 korda, 1 külastust täna)