Kasutatud luksusautosid müüakse Soomes paari tuhandega – kas neid tasub osta?

Jaguar S-Type on viimane Jaguar, millel oli veel aristokraatlikku hõngu. Ent miks nad on kasutatuna nii odavad?

Tegemist on stiilse ja sportliku autoga. Soome veebikülgedel on müügil kokku 78 sellist autot. Odavaima, 2004. aasta mudeli eest küsitakse 2250 eurot, vahendab Helsingin Sanomat.

See tähendab, et 208-hobujõuline, 2,7-liitrise diiselmootori, elektriliste nahkistmete, elektripeeglite, hooldusraamatu ja püsikiirushoidjaga varustatud auto on nii odav. Tõsi, läbisõit on 328 000 kilomeetrit ja käigukast manuaalne, aga mõne ostja jaoks on see eelis. Pildi pealt paistab auto väärt vähemalt kümme tuhat. Lisaks on auto äsja läbinud ülevaatuse.

Ja siis veel üks, 4-liitrise V8 bensiinimootoriga 2000. aasta isend, millel 276 hobujõudu. Varustuses on katuseluuk, parkimisandur, automaatkäigukast, püsikiirushoidja ja elektripeeglid. Läbisõit on autol 200 000 kilomeetrit. Kaasas on uued valuveljed ja suverehvid, mis juba ise maksavad tuhande. Ja hinnaks küsitakse vaid 4980 eurot. Uuena oli auto hind ligi 20 korda kõrgem ja välja näeb kümneid tuhandeid väärt auto.

Ent miks need autod on nii odavad, kui need on veel viimased artistokraatliku väljanägemisega Jaguarid? Suurbritannias on neid autosid peetud koledaks, aga Soome Jaguari klubi info kohaselt on tegemist küllalt usaldusväärse margiga.

Üks miinus, mis ostjatele ei meeldi on asjaolu, et autol on suured ja janused mootorid. Lisaks eelistavad paljud mudeleid alates 2004. aastast, mil välimust uuendati.

Diisli puhul võib hinda langetada see, et vaja on ette võtta hammasrihma vahetus. See maksab üle tuhande euro. Muidu on aga Jaguar S-Type kasutatuna üks usaldusväärsemaid autosid.

Luksusautoja myydään verkossa muutamalla tonnilla – Mutta onko käytetty Jaguar S-Type hyvä ostos?

Moni haluaa autoltaan persoonallisuutta, tehoa, ajettavuutta ja laatuvaikutelmaa, oli kyseessä sitten uusi tai käytetty auto. Ongelma on siinä, että kaikki nämä asiat ovat niitä, joista täytyy maksaa. Mutta voisiko jonkin auton kohdalla olla säännön vahvistama poikkeus? Autoista kiinnostuneet ovat hämmästelleet, kuinka halpoja Jaguar S-Type-autot ovat käytettyinä.

Kommentaarid
(Külastatud 1,059 korda, 1 külastust täna)