KARM: Turu saarestikus oli teadaolevalt salajane Vene sõjaväe baas, mille Soome ametivõimud täna maha jooksid

Soome eri infoallikate väitel oli Turu saarestikus ettevõtte Airiston Helmi Oy kinnistutel Vene salajane sõjaväebaas, mida Soome ametivõimud läksid täna suurte jõududega puistama nii maalt, merelt kui õhust.

Airiston Helmi Oy asutati 2007. aastal, selle omanikud ja juhid on venelased, kes elavad Venemaal ja Lätis. Firma on Turu saarestikus ostnud üles endisi Soome sõjaväe kinnistuid koos sõjaväetehnikaga. Teadaolevalt olid firma käsutuses nii automaatrelvad AK-105, sõjalaevad kui kopterid, vahendab murha.info.

Teadaolevalt võeti täna Turu saarestikus kinni terve rida Vene eriväelasi.

Turu saarestiku kohal on kehtestatud lennukeeld, mis algas laupäeva hommikul kell 5 ja kestab esmaspäeval kella 15-ni.

Soome ametivõimud korraldasid täna Turu saarestikus hulgaliselt läbiotsimisi seoses miljonitesse eurodesse ulatuva rahapesu ja maksupettusega. Operatsioonis osaleb kokku ligi 100 eri asutuste töötajat. Kaasatud on Soome mereväe laevad.

Praegu pole veel teada, kas rahapesu oli seotud Danske Banki juhtumi ja Putini siseringiga.

Kommentaarid
(Külastatud 12,755 korda, 1 külastust täna)