Ettevaatust: Soomes tuleb öökülm ja sajab maha esimene lumi

Eeloleval ja sellele järgneval ööl on Soomes külmakraadid ning maha sajab esimene lumi. Pärast seda läheb kolmapäeval soojemaks ja tuleb torm, mis on võrreldav eelmisel nädalal Soomet räsinud sügistormiga Mauri 18.

Külmakraadid puudutavad eelkõige Lapimaad, kus võib ilmateenistuse andmetel tulla lausa 5 kraadi külma. Öökülma on oodata põhja poolt kuni Pohjanmaani välja. Lõuna ja ida pool on termomeeter plussis, aga tuulekülm võib olla päris korralik nagu oli möödunud ööl, vahendab Iltalehti.

Möödunud ööl mõõdeti Helsingis Vihtis tänavuse sügise madalaim temperatuur Soomes – 2,1 kraadi külma.

Teisipäev tuleb Soomes päiksepaisteline ja päeval on kuni kümme kraadi sooja. Kolmapäeval aga saabub lääne poolt madalrõhkkond, mis toob kaasa tugeva tuule. Koos tormiga tulevad uued sajud. Ööl vastu neljapäeva ja neljapäeva hommikul võib Soome põhjaosas kohati sadada lund.

Sää tekee hyisen hattutempun: Tällä viikolla saapuu uusi syysmyrsky, pakkasennätys ja ensilumi

Matalapaineen tuoma myrsky iskee Suomeen keskiviikkona. Myrsky on tällä tietoa suunnilleen yhtä voimakas kuin viime viikolla Suomea piessyt Mauri 18. Sitä ennen on kovin kylmä.

Kommentaarid
(Külastatud 333 korda, 1 külastust täna)