Espoos terroriseeris noorukeid teismeliste tüdrukute kamp, ühe lapse juuksed pandi põlema

Espoo kohtus on käimas protsess teismeliste Espoo tüdrukute üle, kes teisi noorukeid kaubanduskeskustes terroriseerisid. Ühe 13-aastase tüdruku juuksed pandi põlema. Kuritegudes on kahtlusalustena ka alla 15-aastased noorukid, keda nende vanuse tõttu kohtu alla anda ei saa.

Peamiselt tüdrukutest koosnev kamp ründas noorukeid põhiliselt Sello  ja Iso Omena kaubanduskeskustes. Kuriteod pandi toime 2017. aasta detsembris ja 2018. aasta jaanuaris, vahendab Ilta-Sanomat.

Süüalustena on kohtus kokku viis neidu, kellest vanim on sündinud aastal 1998 ja noorim aastal 2002. Kolm ülejäänut on sündinud aastal 2000.

Politsei sai eeluurimise käigus teada, et vägivallas osales ka alla 15-aastaseid noorukeid. Üks alla 15-aastane poiss tunnistas üles, et pani ühe tüdruku juuksed põlema Leppävaaras asuvas Sello kaubanduskeskuses. Enne seda sunniti tüdrukut minema teiste silme alt ära Sello raamatukogu juurde trepikotta.

Alla 15-aastased pole Soomes kuritegude eest vastutavad ja neid ei saa kohtu alla anda. Kahju hüvitamise osas aga vanusepiiri ei ole.

Kohtus mõisteti süüdi 1998. aastal sündinud neiu ja 2002. aastal sündinud tüdruk. Ülejäänute kuriteod ei leidnud tõendamist. Vanemale mõisteti pool aastat tingimisi väljapressimise, vägivalla ja sundimise eest. Aastal 2002 sündinud tüdruk mõisteti süüdi vägivallas ja sundimises. Teda ootab viie kuu pikkune järelvalvele allutatud noorsookaristus.

Kolm ülejäänut pääsesid karistusest tõendite puudumise tõttu.

Kohus leidis, et süüdimõistetud piinasid teisi noorukeid nii Sellos kui Matinkyläs asuvas Iso Omena kaubanduskeskuses. Neid kahte aitas alla 15-aastane poiss ja tegeldi vägivalla ning väljapressimistega.

Vägivallatsemine, mille alusel noorukid süüdi mõisteti toimus 16. jaanuaril Sello kaubanduskeskuses, kus 13-aastast ohvrit löödi vastu pead. Kohtus näidatud videost on näha, kuidas kõrvalseisjad lööjat tunnustavalt hõisetega toetasid. Ohver oli seesama tüdruk, kelle juuksed põlema pandi.

Väljapressimine erilist tulemust ei andnud: ühelt 17-aastaselt tüdrukult saadi vaid 1,6 eurot sularaha.

Otsus pole veel jõustunud.

Teinityttöjen jengi terrorisoi muita nuoria Espoon kauppakeskuksissa – 13-vuotiaan tytön hiukset sytytettiin tuleen, sivustaseuraajat hurrasivat päähän osuneelle potkulle

Kauppakeskuksissa Espoossa pelkoa ja väkivaltaa kylväneen nuorisoporukan jäseniä tuomittiin tiistaina Espoon käräjäoikeudessa muun muassa pahoinpitelyistä ja kiristyksistä. Pääosin teinitytöistä koostunut porukka hyökkäili muiden nuorten kimppuun Sellon ja Ison Omenan kauppakeskuksissa. Rikokset tapahtuivat syyttäjän mukaan joulukuussa 2017 ja tammikuussa 2018. HS uutisoi väkivaltaisista tapauksista alkuvuodesta. Syytetyn penkille päätyi kaikkiaan viisi tyttöä tai nuorta naista.

Kommentaarid
(Külastatud 572 korda, 1 külastust täna)