USA siseinfo: Venemaa mõjutas 2016. aastal Soomet ja Rootsit seoses NATO teemaga

USA välisministeerium saatis saatkondadele info, mille kohaselt mõjutas Venemaa 2016. aastal Soome ja Rootsi meediat seoses NATO teemaga. Eesmärk oli suurendada inimeste rahulolematust valitsusega ja mõjutada NATO-ga liitumise plaane.

Vastava info on avalikustanud USA veebisait buzzfeednews.com, mis on saanud enda valdusse USA välisministeeriumi memo.

Memos on märgitud, et Venemaa on suunanud arvestatavad ressursid Soome ja Rootsi vastu. Memo on välja saadetud kaks aastat tagasi.

USA oli arvamisel, et Venemaa katsed mõjutada Soome ja Rootsi meediat olid mõeldud selleks, et suurendada usaldamatust rahva ja otsustajate vahel.

Rünnakud Rootsi meediate vastu toimusid 2016. aasta kevadel, kui käisid tõsised debatid NATO-ga liitumise üle. Ühtlasi hoiatas välisministeerium laiema kampaania eest, mis oli suunatud NATO usaldusväärsuse nõrgendamisele. Mõjutamise osaks olid valeinfokampaaniad ja küberrünnakud.

Massive Attack On Swedish News Sites Was The Work Of Russia, US Told Its Ambassadors

According to a newly released State Department cable, the attack was part of a Russian campaign to sow disinformation about NATO. It came as Russia allegedly was stealing Democrats’ emails. Posted on August 10, 2018, at 4:17 p.m.

Kommentaarid
(Külastatud 394 korda, 1 külastust täna)